其實d人話用bno入日本快d

439 回覆
18 Like 126 Dislike
你係香港住既支那,大家差不多
排日本人隊就當自己日本人
然後笑BNO

ha
事實係你港女同日本女都溝唔到呢
Bno覺得自己快d
So?
咁你班人咪又係見到人寫bno做英國香港扯曬旗

Ha
又咩特別,passport 只係旅遊證件,根據基本法所有住喺香港嗰啲全部撚都係中國人 ,除非你放棄中國國籍 ,但你放棄左你一年唔喺嗰,你就冇咗永久居留權,唔好五十步笑百步先得㗎
Bno又未平權,冇居留權把撚咩
大陸哩上百度話自己係香港人唔通你又當真? on9
你班人404 error
樓主就用本火車頭去笑鳩人
事實係英藉既BNO
平唔平都唔關你事啦中國人
sorry你都是中国人
唔好再妄想自己係日本人啦
到你他日拎到本日本護照先好出黎吠啦
重點:日文咁既程度想自稱日本人?你十劃都未有一撇
你都係中國人,我都有bno,唔代表你唔係?我用特區,係因為有亞洲人學生獎學金 ,我就唔會好似你咁為咗一時之氣放棄個獎學金,邊上曬咗屋企人啲錢 ,做人冇你咁唔孝順
sorry喎我唔係中國人
有D巴打老豆老母冇幫佢拎BNO就冇辦法

食2家茶禮 有人唔做走去做支那狗, 咪就係真正不孝
日文屎撚到咁學人講獎學金
你放棄左中國國藉未?放棄左冇得係香港出左去,冇得永久住香港!
如 果 申 請 人 選 擇 退 出 中 國 國 籍 , 可 能 會 對 他 / 她 的 香 港 特 區 居 留 權 有 影 響 。

申 請 人 可 繼 續 享 有 香 港 特 區 居 留 權 的 情 況

如 果 申 請 人 符 合 以 下 條 件 , 當 其 退 出 國 籍 申 請 獲 批 准 後 , 他 / 她 將 繼 續 享 有 香 港 特 別 行 政 區 的 居 留 權 :

(a) 申 請 人 在 1997 年 7 月 1 日 前 已 擁 有 香 港 居 留 權 , 及

他 / 她 在 緊 接 1997 年 7 月 1 日 以 前 在 香 港 定 居

唔係想搵交嗌但想學下野,係咪姐係97前出世同97之後都係香港住既人,就算放棄左中國國籍都可以繼續有香港身份證
咁你退左未?
點解咁多泡菜去日本
憎中國還憎中國,事實上香港人就係中國人,你有個中國名,又過中國節日
唔係嫁,有d巴打話齋,唔打得都睇得啊,好處多籮籮

1:有得俾我地呢d得特衰既葡萄

2:穩條繩穿起掛係心口行出街自信返晒來

3:可以係香港周圍同人講我係英籍我係英籍嫁 支那豬

4:唔撚洗去急症排到天荒地老,買張機票就享受倒nhs高質醫療服務

5:續證可以俾貴d

等等 數之不盡
個post同日文有關?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞