其實d人話用bno入日本快d

439 回覆
18 Like 126 Dislike
其實用BNO去歐洲都幾尷尬
如果用EU通道入就無印,入到去買野要tax free拎BNO出黎有幾間都唔受
亦都有人試過出境有人認得本野唔比行EU,去到非EU又搵唔到入境個印
利伸:上次BNO出入行EU直行直過
你在留咋 人地知你係中国人嚟
咪撚on9啦
泡菜咁撚多 多過中囯真係估你唔到
你有事入日領肯定比人踢返出黎。你望下你張在留卡上面係咩國籍。
如果係去日本既話我一次都未試過。
得啦,威啦。
佢人生意義就係消費日本妹
佢 d 精都差不如沾滿整個 post。
( Show Blocked User - 日本妹killer )
你就on9 你係咪拎張在番卡就以為自己係日本人
拎特區申請Visa 國籍係中國
bno會係英國
我住係日本,我有交稅,日本係日本冇日本領事館,直接搵使役所,咪on9
你住係香港都係中國人
我係住日本既中國人
你係住香港既中國人(你望下你張香港身分證先(中國香港)
交幾多稅?
讀緊書交得果小小 唔知以為你日本做社長 交好多稅
其實同一條,佢check完日本人會check外國人
除非你地住外國拎外國passport,係日本人概念香港係中國,所以香港人係中國人
Bno只係英國敷衍香港人嘅護照,澳門人直接有葡國護照
支持你,係香港人一廂情願覺得人地識分
唔會快D咪又係果條隊

反為出關無咁易比人開喼check

仲有話去歐洲排 EU 果d傻仔,bno 係唔排得,比人捉到叫你重排你就樣衰,仲有你排EU佢唔吸印,你退唔到稅
果d人少出國啫,所以on9
EU快過日本人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞