[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
希望啦
阿龔, 下次劇本唔使擺咁高既, 張相有點不完美
美好就一定美好架喇,爭在幾時開始囉
好鍾意呢啲幕後相
我覺得聖誕呢幾集已經會美好
經過上兩次沉重嘅打擊,我已經唔敢亂諗野……
紅葉 好浪漫個名
好期待聖誕呢幾集 應該點都唔會虐過463嘅,大家有哂抗體
Agger
來吧來吧
阿水已經唔會再同阿龔打打鬧鬧
進入左冷戰期
咁阿龔一定會做d野 但唔會再係笑下佢 玩下佢咁
要認真咁對待返呢段感情
好期待呀
其實初雪個集起
龔燁已經開始係認真mode
我好鐘意龔燁認真得黎又玩野果下
Stanley提過,玻璃完全甜,上2次啲玻璃咁勁,傷得咁深(我地),平安夜會開始破冰,聖誕會大甜
希望今個聖誕可以開心過
認真嘅男人係會吸引力大增
水水會動搖嘅
一定,我地要對編劇有信心
但454,463比編劇跣咗鑊甘
唔好再諗,唔好再諗,斷水2星期,一定甜一定甜
Agger! 聖誕呢幾集應該會先苦後甜
中間隔咗成2星期先再主線呢招好高明,睇依家大家消化完降咗火,咪又開開心心FF討論
我對下次主線有信心
經463之後 我已經無所畏懼
感覺已經 經歷過最虐 下左啖氣之後
我又對龔水充滿期望好似打不死咁嘅小強咁
留番個名先 幾日唔得閒上嚟又爆咗個Post
唔知算唔算off topic,好想知道大家會唔會同我一樣整個龔水song list?
我有兩個,一個甜既 一個sad既
大家有無啲覺得啱佢地既歌可以開心share?
聽親都好有畫面好想剪片但想等出多啲集數先

甜:
等一個人 【等一個人成為 我生命中的永遠 幸福多麼迂迴 為何沒有發現 愛就在身邊】水視覺

差半步 【還差半步 我要孤身走進荒蕪 才偶遇你 停在彩色的峽谷 像風吹起 叫我哭泣使我感動 令我又再放鬆 再度期待抱擁】龔視覺

慢慢等【我會慢慢等 等上線 的鈴聲 慢慢等 等到我都睡著了 耐心等只為了心動那一刻】463等水覆個下

跌落凡間的天使,呢首不解釋,用黎之後追返水真係perfect match

對我有感覺【我也有感覺難被冷落 我絕對不喜歡錯摸 爭取我 來誠實的答我 如果喜愛我 】水視覺

Sad:
安守本份(國語ver.)【你想的 你給的 都是夢 都是痛 但總是 有太多 的藉口 太難過 卻沒有 跟我說 很失落 你頭也不回 竟然丢下我】咩都收埋既龔

欲言又止【時常欲言又止 回復淡然日子 也許相處更容易 幻想開口講暗示 當真的對著時 卻無能為力說心事】

別𠱁我【別要𠱁我開心 你要是未下定決心 等一等】水視覺

算什麼男人【你算什麼男人 算什麼男人 還愛著她 卻不敢叫她再等 沒差 你再繼續認份 她會遇到更好的男人】睇完463既感受

我還想她【淚水 將我淹沒 到底誰該難過 究竟 是誰放掉 這段感情 我才終於明白 辦不到的承諾 就成了枷鎖 現實中幸福永遠缺貨】

如果off topic請見諒
eason 聖誕頌

Lonely lonely Christmas
呢首我會特別有共鳴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞