[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
除咗448嗰一句
前面啲過場群戲都只係阿龔一個人獨腳戲
其他人完全零反應
就係因為咁所以後面班人突然起哄勁odd
基本上除咗根叔大家姐同Jenny其他人都冇表示過

明明楊洋係姊妹 (雖然中間消失咗一排)
除咗回水嗰集講過兩句 後面基本係發雞盲
吹水都唔會講開阿龔
唔計過場講緊主線真命騙子都冇提過
但初雪突然唔知咩事睇穿晒龔水咁都勁突兀

其實群戲又好龔水自己都好 中間的確差咗幾集過渡兩個人嘅關係轉變
其實最好就係保持曖昧狀態多陣先
阿龔唔應該咁快發動攻勢表白,起碼都等阿水沉咗船然後畀signal佢去馬先,話晒以前表白被拒過,咁貿貿然就又再表白好似唔係幾合情理
阿水又可以用大小姐嘅話開始審視自己點睇阿龔,出返多啲阿水視覺,然後有集正式撻著,過度去互相暗戀嘅階段
宜家係skip晒以上所講嘅所有嘢,畀觀眾嘅感覺好似係睇少100集咁
不過你呢個ff都幾好,一齊咗之後為咗阿龔成日收收埋埋而鬧交,好似返去麻雀王咁
初雪嗰集live post都好多人問係未中間漏咗幾集
做咩身邊啲人 阿龔 阿水 全部都態度突變
雖然之前成日話阿龔做到咁明顯 阿水同啲同事冇理由get唔到 但你要佢地突然醒覺都起碼比啲過渡
初雪啲群眾戲其實都好odd
可能我對哈爾濱太大期望
其實我覺得初雪都唔係寫得好 但no.1更垃圾咁解
同燁來越愛你差十皮
其實我覺得佢都有俾到過渡既
不過都擺哂係d過場到
好似由437 開始 阿龔就開始一直中意突然坐埋熊若水隔離
由嗰一刻其實已經開始鋪緊
之後448選戰 送水輝最後開始話佢地有d曖昧 再加全體尋寶圖都開始望住佢地陰陰嘴笑

所以我覺得接454 全人助龔又唔算好突然 令人覺得好奇怪
Agger
不過我覺得可以再主線講多啲

Btw 又快1001啦
kc feel到龔燁假公濟私會唔會同我舅母係群姐嗰集有少少關係
kc本身應該都wfc, 但見佢開會咁進取,同平時都可能有啲唔同?
再加上Jenny串龔燁想追女仔,所以kc先聯想到

但真係唔講唔覺,原來Jenny都做幾多犯法嘢 早期又不誠實使用電腦,近排又陰陽合同 佢仲有咩係做唔出
其實01編報導係咪未吹返做龔燁look
好睇唔慣
阿max而加搞到成個弱智咁好慘
好地地嘅高富帥設定就咁冇咗
最近仲變到龍家班仔全部都好似生漏咗個腦咁
龔燁look要吹到好高嫁
學禿鷹哥話齋,jenny作孽呀
多行不義必自斃,所以畀人屈咗去坐監
諗返起拋紅酒呢幕阿龔同阿水的互動都好得意
一啲技術上嘅bug睇完就算 始終唔係職業片
我又唔會話呢兩集係bug
但好明顯係編劇為寫表白而寫一集出黎
劇情只係為咗最後個表白堆砌出黎
而唔係劇情發展到啱時機所以寫表白
諗起以前個個都想做接龍小姐然後有機會同max撐檯腳
宜家唔喺秘密網笑佢同jenny生仔已經偷笑,話晒都係接班人之一,點解佢會變到咁折墮
雖然膠化max真係好正,有心無力士
01個訪問好正 Stanley話佢真係有擔心過大家會棄劇 點會呀 仲要睇佢地係咪一齊架嘛
阿max而家直情係行走的bug黎 智商急降仲要突然沉船細龍太
行走嘅bug
籃球賽嗰集大家仲解釋話max只係為咗同Jenny好好相處,點知最後真係沉船Jenny
好想講
Stanley咪咗扮偽巴打啦
申請翻個acc一齊瘋狂討論啦

其實01編報導係咪未吹返做龔燁look
好睇唔慣
01個訪問好正 Stanley話佢真係有擔心過大家會棄劇 點會呀 仲要睇佢地係咪一齊架嘛
好想講
Stanley咪扮偽巴打啦
申請翻個acc一齊瘋狂討論啦

膠化咗啱佢多啲
其實佢好自得其樂 仲以為jenny一樣冧佢
做個蠢人其實都唔算慘
龍家嘅男人.....
命運
博水都仲有人講緊
我印象中max好似有次誤會Jenny捨身救佢之後就沉咗船
明明Jenny係叉錯腳
就嚟1001
好想睇佢知道自己做綠帽俠會變咩樣
我個腦即刻出現max好開心咁同jenny講佢哋咁sweet都係多得阿龔
反正宜家二房咁恨生仔,max幾時再搵婚姻輔導員幫手調理下佢哋夫妻生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞