[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
我其實都仲好擔心
463集 - 龔燁的No.1
播出日期: 2018.12.03 (一)

力蓮懷疑龔燁把哈爾濱國際學校的設計圖洩露予大陳,欲查出證據。若水得悉哈爾濱初雪當天Jenny亦在當地,懷疑龔燁曾跟她見面,感遭龔燁欺騙。豪向龔燁展示若水的照片,龔燁始知若水曾赴賞雪之約,龔燁藉電台節目向若水解釋並道歉。龔燁翌日向若水言明一切,並指洩密者是Jenny;力蓮碰見二人,她要若水疏遠龔燁。若水藉電台節目表示願再給龔燁一次機會,龔燁約若水聯同家人於星期日見面,欲當眾表明心迹,怎料……

第454集 - 初雪的約定
播出日期: 2018.11.20 (二)

若水要赴哈爾濱公幹,龔燁自薦同行,並向若水表示欲隨行保護她。龔燁找若水同往探望龔友,龔友告訴龔燁,指Jenny曾來過。龔燁往找Jenny,她稱欲幫龔燁找出傑叔,被拒;二人離開餐廳時被力蓮發現。龔燁偶然聽到若水迷上韓劇,指男主角於初雪向女主角表白的場面浪漫;他找劇來看,還搜購女主角的同款頸巾送給若水。若水欣喜,力蓮卻將目睹的事相告,警告她小心龔燁。龔燁與若水抵達哈爾濱,他邀請若水共賞初雪,怎料……
撞平安夜+聖誕,最多唔多甜但都唔擔心虐
至少咁耐以嚟大台處景劇都係俾下面節日嘅
編劇最鐘意"怎料……" 虐觀眾
最擔心pair pair 都甜,得工心望住聖誕落寞
Merry Merry Christmas
Lonely Lonely Christmas
想祝福不知該給誰
愛被我們打了死結
反cup唔緊要
我要先苦後甜
寫了卡片能寄給誰
心碎的像街上的紙屑

電話不接 不要被人 發現我整夜都關在房間
狂歡的笑聲 聽來像哀悼的音樂
眼眶的淚 溫熱凍結 望著電視裡的無聊節目
癱在沙發上 變成沒知覺的植物

想祝福不知該給誰
愛被我們打了死結
又黎, 聖誕普天同慶日子, 編劇唔會咁做
次次 怎料都無好結果
到佢出文字預告又怎料先擔心啦
呢位巴打好激動
我明,睇完463嗰晚我都激動到組織唔到語言,淨係可以一句句咁發洩

不過我覺得編劇唔會喺聖誕節玩嘢
同意。
反cup就條條線都有可能,唔止工水
所以我但求唔全甜都先苦後甜…
一連二集+撞節日,有信心嘅
主版有471, 472文字預告了
平常心對待可能仲有驚喜
費事有太高期望又驚爆自己
平安夜肯出我已經當係驚喜收住貨先
對,再虐落去我就懷疑呢套唔係sitcom開心速遞,係830930 正劇,仲要係老土個隻。

普天同慶的日子,應該手下留情,唔太大期望,但抱有希望
留名!

老老實實俾阿龔過返個MARY Christmas啦喂
其實兩個都好有好感,唔擔心嘅
大家好,新人報道 由454正式入坑(我知太遲 )為左龔水終於開左個ac
有龔水既每一日都好充實
話說,呢排係咁loop返龔水線集數,啱先睇到402家有喜事阿龔做兄弟話接新娘既遊戲唔玩癲啲既話邊有氣氛

好期待龔水大婚阿龔會俾人玩成點
如果聖誕節俾我哋有甜的供水,就一定係最佳聖誕禮物。
hi, welcome,我都係入坑唔耐,而且開左ac冇耐
好多都係454炸左上水, 我都係其中一個, 係呢到討論好開心
嗱提起結婚就講定先,
阿水之前有講過婚禮啲氣球係要紫色嘅,
如果連到戲就好喇
(不過其實係ff場口嚟,
唔知代唔代表到阿水嘅立場 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞