[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
sorry 去錯 post ,都係出番去先
冇再串串貢
其實想知平安夜同聖誕嗰兩集點兜阿龔為事業/阿爸放棄阿水呢個位
呢幾集過場阿龔似係唔想同阿水關係咁僵先嘗試破冰
但係聖誕節又唔似會破冰就算,應該會講追返阿水掛
唔通聖誕之前會有阿龔復仇主線,阿龔因為咁改變心意 定其實聖誕真係單純破冰然後畀我哋過返個甜蜜聖誕
今晚應該會出下星期劇情
可以望下有無個人線
其實阿龔期待阿水咩反應,繼續同你鬥嘴打鬧?邊有可能呀

諗住咁樣可以做得返朋友?
記得係有拍過係大堂既戲
當時仲有大小姐 同Terry 在場
應該係下星期仲有戲份
記得之前有日stanley一個喺初戀cafe拍到夜晚9點幾
可能真係有個人線
希望真係有個人線
不過就算冇,見到阿龔痴落公司線都好正,呢個角色咁八搭就唔好晒咗佢啦
係就好喇,我覺得龔燁得供水線其實有啲浪費,佢公司線又冇乜
如果講工業不堪回首的過去,真係要講吓同佢過去嘅有關人物,例如佢呀叔同走左佬嘅呀媽,怎至以前的朋友同學乜都好。成日講傳說中有血海深仇但老是唔出現的傑叔,要觀眾自行腦補,感覺好“虛”

我估傑叔應該遲啲會出現掛,始終係復仇線嘅關鍵人物,不過454傑叔張相冇show樣,我估應該冇咁快出
但係唔講下復仇線我諗唔到點兜阿龔決心重新追返阿水
咁其實係咪聖誕嗰兩集都係單純關係破冰變返好同事就算
龔:早晨啊,媽呢空
水:嗯

明明好普通嘅對話,但兩個嘅語氣睇到我好sad 呢兩日睇返454/463之前嘅主線,448最後嗰句乖仲係好甜好寵溺,兩集就變晒天
最尾發現傑叔已經死咗算啦
阿水仲要一秒收起笑容

btw想問下上星期主線之後係咪仲有過場?
上星期唔係香港冇睇

阿龔謝囇皮咁去搭枱
阿水黑面

有兩集過場交代都好驚喜,至少今集睇得出阿工唔係完全放棄阿水,唔係情侶都想做返好同事先,不過阿水hurt得太深
In 龔燁 we trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞