[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
講真,講fans多,胡xx 張xx 仲多fans,點解佢地唔能夠勝出,因為Stanley真的把龔燁立體化左佢,其他覺得佢應得

要靠fans力量唔係話唔得
但永遠路人甲乙丙丁的力量必會戰勝於粉絲力量
啲人logic fail,因為好角色得獎唔係先正常咩

如果一個演員CV靚又有實力,但演部爛戲角色又無發揮都可以攞獎先唔合理,再好嘅演員無好劇本都發揮唔到,根本角色同劇本係相輔相成

再講開心速遞又唔係得龔燁一個男角色,事實係遇到好劇好角色佢又把握到演得好
係啊
希望出年tbb 有得提名龔燁啦
Tbb投票嘅公信性大家都有目共睹架啦 從來吹捧得嘅10個有7個都係唔識做戲靠後台架啦 不過方以文今次呢個投票雖然規模冇咁大不過可信性高好多
突然記番之前聽過電台阿占同黃貽興星期日個節目講起一套好嘅劇除左個劇本同拍攝手法好之外,戲入邊咿角色尤其係男女主角點可以吸引到人最重要係個角色唔能夠太完美
可惜tbb 8半9半個啲劇多數啲男女主人都係啲偏向完美嘅人,通常都係身邊嘅人有事需要佢地幫
一個角色太完美條路太風平浪靜係最唔吸引人,咁我不如睇童話故事
我唔知大家點解會咁鍾意龔燁呢個角色,除左做個個真係好靚仔好charming之外,呢個角色俾我嘅感覺係一個有血有肉嘅人,雖然都因為stanley發揮得好,唔係一個童話世界嘅角色,貼地啲,起碼我睇到會有共嗚先

其實好矛盾,又想tbb可以重用佢做到男一,但係又覺得tbb啲公式化劇本其實唔適合stanley呢啲真正做到戲嘅人

打打下咁多添

再講開心速遞又唔係得龔燁一個男角色,事實係遇到好劇好角色佢又把握到演得好

Agger
點解咁鐘意龔燁?
我鐘意佢口賤得嚟又衰唔哂
同水水好有火花
龔水線好易令人落坑
一來好有火花,一出場已經令人有印象,
二來有啲位好現實,好易令人共鳴/牽動情緒
當然顏值同演技係加乘
正如絲打們所講,龔水唔係完美嘅角色,有啲位甚至講得上衰,但令人討厭唔落,甚至百看不厭
原來今日stanley去咗champion個function
好想去呀 如果早啲知就好
或者咁講
我對於太過完美
無論外表,個人財產定性格上完美
姐係好似韓劇男主角個啲
都覺得好悶
物又係個啲

但係龔燁那種
外表斯文,內𥚃賤人,仲要又衰唔哂
我又覺得好貼地
因為真心出到社會,真係會有龔燁呢種借人上位,阿水一味做做做死頂嘅人
都幾反映到香港
係啊,同kalok 同政峰去
絲打有去到?
我唔相信呢個世界贏有太過完美嘅人存在
要睇呢啲角色我睇漫畫算啦

處景劇嘅人就係要似返現實觀眾先易有共鳴易記得佢地
Ig
Post哂story
我覺得最好睇係望住龔燁點樣由一條賤種點樣比水水改變成相信呢個世界仲有好人 同時又突顯咗水水嘅優點 以前睇都唔係好鍾意水水,覺得佢只係一個拜金港女,宜家越睇越鍾意
以前唔太鐘意水水+1
我都覺龔水係相輔相成,令人喜愛

無水嘅龔,只係為上位不擇手段,連對盆植物都覺篤眼篤鼻話死咗無用嘅討人厭角色。
無龔嘅水,只係成日鐘意channel,想搵高富帥嘅唔討好港女。

因為龔水線,令我哋接受賤精嘅賤係有苦,係復仇貴公子,令我哋發現水水其實比起錢,更重感情,即使有個高富帥喺面前,都寧等一個又削又四眼但有feel嘅人
阿淳咁著企係安仔隔離都唔覺大好多
好Young好好睇
佢不嬲個樣都係同真實年齡不乎 皮膚咁好真係好羨慕

呢對CP真勁
呢集其實講心如,但比呢對
CP搶曬focus
我想知不是no1那集
可能反而唔高?
因為大家無翻睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞