[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
其實最好就係保持曖昧狀態多陣先
阿龔唔應該咁快發動攻勢表白,起碼都等阿水沉咗船然後畀signal佢去馬先,話晒以前表白被拒過,咁貿貿然就又再表白好似唔係幾合情理
阿水又可以用大小姐嘅話開始審視自己點睇阿龔,出返多啲阿水視覺,然後有集正式撻著,過度去互相暗戀嘅階段
宜家係skip晒以上所講嘅所有嘢,畀觀眾嘅感覺好似係睇少100集咁
不過你呢個ff都幾好,一齊咗之後為咗阿龔成日收收埋埋而鬧交,好似返去麻雀王咁
冇得叫佢死長毛啦
都算長
比較短既長毛
我鍾意日系長髮多啲
+1
雖然水水鐘意短髮
點樣日系長髮法?
+2
阿水都話啱feel就得,長髮戴眼鏡同唔夠180都唔緊要啦
+3
總有種阿龔同長髮已經融為一體既感覺
長髮已經變左佢既標誌 剪短左會好唔慣
我最鐘意都係剛回水那長度
初雪嗰集live post都好多人問係未中間漏咗幾集
做咩身邊啲人 阿龔 阿水 全部都態度突變
雖然之前成日話阿龔做到咁明顯 阿水同啲同事冇理由get唔到 但你要佢地突然醒覺都起碼比啲過渡
初雪啲群眾戲其實都好odd
可能我對哈爾濱太大期望
其實我覺得初雪都唔係寫得好 但no.1更垃圾咁解
同燁來越愛你差十皮
長髮男仔最吸引
長頭髮有種文質彬彬嘅書生feel,加埋副斯文敗類必備金絲眼鏡,阿龔嗰種有智慧又笑裡藏刀嘅氣質出晒嚟
大家姐表示:長過潮偉就係長毛啦
啱啱回水嗰集西裝look個長度真係無得輸

其實我覺得佢都有俾到過渡既
不過都擺哂係d過場到
好似由437 開始 阿龔就開始一直中意突然坐埋熊若水隔離
由嗰一刻其實已經開始鋪緊
之後448選戰 送水輝最後開始話佢地有d曖昧 再加全體尋寶圖都開始望住佢地陰陰嘴笑

所以我覺得接454 全人助龔又唔算好突然 令人覺得好奇怪
我都最鍾意呢個長度
連kc都知阿龔追阿水呢下真係
遲一百集先出初雪嗰集嘅話個觀感應該會好好多,不過宜家講咩都冇用
其實我懷疑係之前曹太同選戰畀人cut得太勁,cut晒啲內心戲同過渡位,時間限制真係處境劇一個好大嘅限制
其實燁來越愛你都有個bug位,就係抽獎系統變20個得獎者嘅錯,ivan竟然可以靠一句唔關我事就推卸責任
點睇都似係IT部問題啦,同埋點解ivan一開始會咁順攤聽細龍太話,做完之後又喺office話係犯法喺細龍太房度嘈
不過呢啲bug位都係小事,454同463最致命係啲bug位都算幾major,會影響到觀眾嘅觀感,所以先咁大反彈
不過宜家講咩都冇用啦,唯有希望聖誕節嗰兩集可以兜得靚啲
成個look無得輸 呢個長度好正
我都覺得呢個長度最好睇
之前未播睇路透相仲諗做咩剪到咁短,點知電視播出嚟效果咁好
其實處境劇一向好多bug位
例如好多一開始既設定到而家消失哂咁
同埋有好多好唔合理既劇情
始終一集時間又短,再加上又咁多條線跟緊,同埋又有咁多集
少少bug位又好正常既
我覺得有d細節位又真係唔洗太講究
只要個bug位唔係大到太誇張我都接受到
其實設定變化最大都係龍力士我覺得最奇怪係發生咗max 水之後,熊樹仁可以仲當阿max 係兄弟
坐到後期尋寶圖直頭留埋位俾佢
呢期啲過場嘅details位都做得幾好
早期啲過場有時都唔連,
但你上面講嗰幾集就睇到周圍嘅人察覺到佢地嘅關係嘅變化
同埋anita呢啲八婆仔都有提過幾次龔燁係想追阿水,不過阿水唔肯認啫
Agger
不過我覺得可以再睇主線講多啲

Btw 又快1001啦
呢個長度真心冇得輸
最後那張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞