[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(12)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
循序漸進啦,唔好chur住過劇情應該ok嘅
而且宜家jenny都踩埋入復仇線,可以得閒搵佢出嚟派下膠緩和下氣氛
女人心死既表現都係咁架咋
其實好矛盾,睇Sitcom一嚟又想輕輕鬆鬆唔想咁沉重,但一嚟又想睇多啲阿龔嘅內心
呢層到現時嚟講佢喺darkside捉得好好,纖細糾結矛盾,有張力。
其實好矛盾,睇Sitcom一嚟又想輕輕鬆鬆唔想咁沉重,但一嚟又想睇多啲阿龔嘅內心

我自己覺得沉重係一時嘅,
但啲內心戲寫得好嘅話個影響可以好長遠,
又有機會可以J演技 ,
加上有其他派膠集數平衡番
Jenny而加定位已經變咗專業派膠
明明佢應該係奸妃去害人多
而加就成日害自己多過害人,
仲要俾班下屬笑係肥婆多過奸妃
唔知之前有冇人提過 (太多po唔想追)

之前龔燁未俾大小姐認定係二房人之前都有陣時claim唔返啲應酬費
唔知遲啲會唔會有機睇到大小姐專登唔批佢嘅應酬費然後撚龔燁嘅場面呢
如果真係咁
未來阿龔係威龍仲未撈到賺返間廠 已經要倒貼多間廠(開廠既錢)俾公司
或者熄晒市場部啲冷氣
之後阿龔就可以攞呢個做藉口乘機落尋寶圖,話冷氣壞咗要搬去阿水張檯度做嘢
咁佢得罪咗揸數嗰個
仲要係女人
小小懲罰都唔出奇

除非龔燁氹得掂綠帽科水俾佢應酬
之前好似有印象見過Ivan搵綠帽批錢俾佢地搵外判做抽名車個application
想講上次俾人調過去幫手個肥仔其實幾搞笑
市場部經理嫌棄肥仔同andy大汗個樣
不過佢都幾勁,
冇冷氣仲著咁多衫都冇出汗

尋寶圖門口隔離咁大張枱,龔生坐一世都得
又可以遠距離偷望阿水
又可以做食蕉係門口趕走哂啲潛在對手
雖然都已經俾佢搞到阿水冇其他人夠膽追
曹總例外
曹總佢唔會趕,但係門口就已經捉住曹總,昆佢同摺龍合作
Jenny對住邊個做衰野都衰收尾
明明阿龔係醒目仔冇理由一直比Jenny食住
我要睇阿龔反客為主玩謝Jenny
一定會有呢一日既
到時可能撚返十幾廿集 撚返哂我地之前積積埋埋既怨氣走
阿龔仲揸緊Jenny隻USB 仲未拎出嚟
唔知有無呢個可能⋯
最近過場都有連戲交代進展(由無得坐隔離到有得坐返回一句嗯 ),而尋日嗰集打俾送水輝個電話會唔會都係有關連呢?

某程度上,呢個電話至少令輝覺龔係唔錯嘅主管,唔係個衰人,而大小姐又在場,都會知,至少大小姐對龔印象會好返少少。加上失約單嘢大小姐應該唔知,佢會玩龔最多係為project 多於為水。

可能之後輝見到龔,提起呢單嘢多謝龔俾佢放假陪個仔,跟住龔回咗之前試過家人走失好明白,輝輝知等於小蓮知,跟住唔知點阿水間接知返龔友走失,水嘅no.1都係家人所以明,原諒返少少,之後就係等總監大人親口解釋
其實仲有個point, philip仔同工業的共同點係自己的親生呀媽都走咗佬, 所以對呢兩父子應該會多咗份同理心。
去得好快啲post
一堆一堆字要慢慢睇
我都覺得如果俾人咁連hurt 兩次,應該唔會想聽當事人嘅解釋,反而由第三者度知道,啖氣應該會下得快啲,仲可能會諗吓人哋係咪有苦衷𠻹
真係會咩?
俾著我都係原諒唔到
我覺得水水係口硬心軟嘅人
套戲好多呀媽都走佬 仲有池子孝呀媽都係

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞