其實而家電話影相已經咁勁, 仲有冇需要相機?

360 回覆
33 Like 467 Dislike
文盲定唔識中文 攝影比賽? 你知唔知自己回緊邊個 屌原來abcd當語言真係唔同啲 九唔撚搭八
其實每個人對相片質素要求,相片用途,攝影興趣,器材運用和便攜性都有不同,所以問十個人可能有不同答案和解釋.
網上曾經有人講過懂攝影與不懂攝影最大分別是遇到難題時懂得解決,而正因為相機能夠改變的野比手機多,不論機身設定或換鏡頭,所以在某些環境下更能看出分別,而這亦是攝影樂趣之一
原來揸車淨係鬥快
你除左盲反仲識啲咩?
工欲善其事必先利其器嘅道理你都可以唔識
岩呀 唔係邊得黎咁多人敗機敗鏡 然後影堆垃圾出黎
咁你快啲攞啲手機大作出嚟,證明其他人都係垃圾啦
睇黎你都影唔少垃圾 一講就咁大反應
叫你攞相都話大反應 你啲大作有咩咁唔見得人呀?
用手機係紀錄
用相機係用光線畫畫
巴打講嚟嘥氣
一堆人唔了解就覺得無分別
技術都唔係大晒
唔係影垃圾咪攞啲大作出黎分享吓 等大家學吓野都好呀
hello?
你啲手機大作超越相機啦,拎出嚟收班相機撚皮啦
其實睇你個要求囉, 日景既話手機真係唔會太輸蝕比相機, 但高光差, 暗既環境手機就現哂形
查實大家認真左, 追左一輪post 發現根本係釣魚post, 愈後愈無討論價值
哇柒到😂
話說間中都會電話睇相 》 放大 〉 chop相 》 send俾人,依然有好質素。
如果本身張相用電話影根本唔駛諗
出現喇

睇啲冇呢方面知識嘅人扮識
仲要自我感覺良好
當笑話睇
我唔專業架
你點都專啲啦
電話同相機一樣
樓主玩膠玩得好開心
平時出街行街食飯用電話係好方便既
但去旅行/影小朋友成長經過都係相機好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞