居屋2018(7)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
巴打
你係問有無人收到揀樓信?

你白表4XX已收到揀樓信?

請問有無巴絲已收信,28號第一日揀樓?
政府理得你

訓老人院嘅,家訪果日接番嚟, 請一個pt保健員幫手落奶換片便可
其實ge3xx嘅我都未收到信,we4xx收到信?

唔會, 你話你啊爺係省政府領導就ok
自膠,相信之前樓上 bro 係問人收到揀樓信未?而佢又講自己 we4xx。
重建戶 196 個一定有,we ge 排重建之後,以每日 70 個揀樓計,保守估計都要等多 2/3 日過左重建後戶先有第一批 we ge 揀樓
白表既01-4xx中間可能好多人被dq,咁d號碼就會被推前所以白表比綠表早收到信正常,綠表唔會被dq所以每日0-45,46-90咁寄(正常情況下)

唔知咁理解正唔正確
呢個情況都有可能,不過擇樓次序應該係重置户,ge we ,rather than we ge.
㨂樓次序係綠白表長者梅花間竹,如一日100位揀樓。咁就50個綠長同50個白長上去。
如果綠長揀樓果日
想加多個人(佢個仔)入去居屋戶籍度
是咪唔可以?
你只加業主?綠長申請人是否長者?如是,長者可加原本在公屋戶籍內的屋企人,兩個人聯名做業主
即是公屋戶籍外的人,就算係仔女關係都加唔到?
14.1 申請者必須成為所購買單位的業主。此外,申請者可與名列申請表上的一名成年家庭成員以不可由第三者繼受的「聯權共有」方式(俗稱「長命契」)共同擁有業權。該名家庭成員必須親身與申請者一同前往居屋銷售小組辦理有關手續。

要申請表上有名先得
見到鄉土有人we4x 3月1號揀
咁代表重建戶第一日已揀曬?
GE5XX 留返個3房比我OK?
P-2.75%
2.07%回贈屌唔屌得過?
我ge都係3月1號揀
Ge幾多左右?
2x
白單 第一組265係咪都無機會
幾時有通知
可唔可以揀樓
同問WE5xx會大概3月頭先收到?
Ws頭30仲未收到揀樓信
我白單1000乜都無。係咪放棄?
無機會。會唔會收到信話買曬?
申請編號w1x1638
選樓次序ws00002x
係咪好大機會
已交文件
單人排白表
等揀樓信?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞