居屋2018(7)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
啟德邊有得你同我揀得600幾個單位
都係南昌, 希望巴打你揀到心水
啟德唔係有開放式咩?
但我寧願要一房都唔會要開放式
啟德得1房(開放式) 同 2房
BTW 我綠長成5XX 邊有得揀啟德
問左1823月結單淨係要9/2018果個月
咁比你簡要開放式定要南昌兩房?
比我就要兩房啦
睇黎好多人都要啟德wor
咁緊係2房都照要啦
巴打可唔可以解釋多D? 唔洗4房,3房就OK, 點變?
正路
但條沙中線

咁都可以
你拎把尺試下你畫既房門位有幾大先
你真係接受到咁窄既門?
白單3000係咪可以翻屋企抖抖先
想問下係咪寄信通知幾時揀樓? 唔會SMS通知?
如果我係WE5XX,WM005XXX咁會唔會有得揀到南昌
Thanks!
不過我薪金證明係填10/17至03/18 (佢寄俾我份表係咁, 唔同重啟申請個份)
咁我應該跟返個證明交住03/18既月結單俾佢先再等佢通知..

尺我就無用啦
不過出面好多都係咁間
正常身形過到有位淨唔算窄啦吓嘛
你用尺畫下就明
你上面畫既門位冇圖入面咁大
你要認真度下點設計 唔單單係門 仲有床

你想將果間一開二 youtube有片 綠置居都有人咁間
個門現實出黎係好窄 你睇片睇圖同現實畫番個尺感覺好唔同
你咁講睇片都無用啦
到時收左樓自己慢慢度最實際最現實

同埋呢啲野有限米煮有限飯啦
3房又抽唔到又要間3房又唔要黑廳又唔出去買私樓
無得一想二嘅

https://youtu.be/6qAquUc-f-A
再者我睇片都係覺得ok
人人睇法唔同啦

利申:目標1房 間1房
拎把尺出黎 放係地下好難?
你間房三米 正常門一隻用0.9米位
定係你唔明我講緊咩?
你圖入面畫既門位 如果真係咁預計 係會窄過你相入面好多
一般間2房既公居屋既大房都3.4米以上 先放到兩張單人床 真係得張床咁果隻

不過抽到先算啦 只係見你幅圖太誇張 回應一下
GM 7xx 大唔大機會有 啟朗 or 南昌 兩房
大佬幅圖一睇就知鳩畫
你係度捉埋D咁既野
你當我畫得差唔識野啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞