居屋2018(7)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
已交表
今日交左文件
想問下WM00050, 係咪都係俾綠白長同重建户揀晒先到WM?
究竟排到我仲有幾大機會有長沙灣啟德兩三房揀?
重建戶(196)>白綠長(1300)>白綠核>綠白單(400)
市區兩三房1438個
重建戶+白綠長=1496
三房就唔使諗
長沙灣兩房貨尾可能會有
睇前面有幾多人揀其他單位
白單50仲未有
白長, 借左朋友個阿麻個名扮自己外婆查唔查到?
你諗住交d咩作為親屬關係證明文件?
準備入去坐幾年啦
點解可以有啲咁好笑嘅case?
你朋友個阿嫲幾錢租?我都想借嚟玩下
我1190 希望有南昌
都唔只話查唔查到啦
白長嘅話朋友個阿嫲要做其中一個業主
有咩冬瓜豆腐遺產繼承人唔一定要俾返果一半業權你
另外做按揭又要呃銀行親屬關係?
事但一邊查到你都準備仆街死
再者咁樣借人個名
個阿嫲就無得之後申請公屋或者借名俾啲孫、仔女申請居屋
佢係咪清楚明白先
同埋孫夾阿婆要父母雙亡先合資格
你係咪咁”好彩”附合資格?
小心又一個dq
任何申請表若載有虛假或令人誤解的資料,申請將被取消。任何因虛假申報或令人誤解的
資料而獲配售的單位的有關買賣協議將被撤銷,在有關的買賣協議下所繳的定金款項會被
沒收,而所繳的一切行政費用亦不會獲得退還。房委會及房屋署對該等虛假陳述及資料或
申請,有最後決定權。
根據《房屋條例》(第 283 章)第 26(2)條的規定,任何人士就任何與購買居屋單位有關的 事項或就該等事項向房委會提供任何資料時,向房委會作出任何陳述,而明知該項陳述在 要項上是虛假或具誤導性的,即屬犯罪,一經定罪,可被判罰款港幣 50 萬元及監禁一年。 根據《房屋條例》(第 283 章)第 26A 條的規定,凡法院裁定某人犯了《房屋條例》(第 283 章)第 26(2)條所指的罪行,法院須命令 (a)將所購得的單位移轉予房委會或房委會提 名的人;或(b)該犯罪者向房委會繳納一筆款項以供沒收,數額相等於該單位買價與於定罪 日在讓與方面均沒有限制的情況下的市值兩者之間的差額。 若法院裁定另一人犯了《房屋條例》(第 283 章)第 26(2)條所指的罪行,而該罪行是與買 方購買居屋單位有關,則法庭可根據《房屋條例》(第 283 章)第 26B 條的規定,法院可 命令 (a)把所購得的單位移轉予房委會或房委會提名的人;或(b)買方向房委會繳納一筆款 項以供沒收,數額相等於該單位買價與於作出命令之日在讓與方面均沒有限制的情況下的 市值兩者之間的差額。

本身淨係想笑鳩你dq
但想提提你 如果你真係申請左嘅你最好打返上去取消
唔係搞到人地阿嫲坐監真係臨老唔過得世
做人窮唔緊要 都唔好做到咁陰質
阿麻都有得借
白長, 借左朋友個阿麻個名扮自己外婆查唔查到?
任何申請表若載有虛假或令人誤解的資料,申請將被取消。任何因虛假申報或令人誤解的
資料而獲配售的單位的有關買賣協議將被撤銷,在有關的買賣協議下所繳的定金款項會被
沒收,而所繳的一切行政費用亦不會獲得退還。房委會及房屋署對該等虛假陳述及資料或
申請,有最後決定權。
根據《房屋條例》(第 283 章)第 26(2)條的規定,任何人士就任何與購買居屋單位有關的 事項或就該等事項向房委會提供任何資料時,向房委會作出任何陳述,而明知該項陳述在 要項上是虛假或具誤導性的,即屬犯罪,一經定罪,可被判罰款港幣 50 萬元及監禁一年。 根據《房屋條例》(第 283 章)第 26A 條的規定,凡法院裁定某人犯了《房屋條例》(第 283 章)第 26(2)條所指的罪行,法院須命令 (a)將所購得的單位移轉予房委會或房委會提 名的人;或(b)該犯罪者向房委會繳納一筆款項以供沒收,數額相等於該單位買價與於定罪 日在讓與方面均沒有限制的情況下的市值兩者之間的差額。 若法院裁定另一人犯了《房屋條例》(第 283 章)第 26(2)條所指的罪行,而該罪行是與買 方購買居屋單位有關,則法庭可根據《房屋條例》(第 283 章)第 26B 條的規定,法院可 命令 (a)把所購得的單位移轉予房委會或房委會提名的人;或(b)買方向房委會繳納一筆款 項以供沒收,數額相等於該單位買價與於作出命令之日在讓與方面均沒有限制的情況下的 市值兩者之間的差額。

本身淨係想笑鳩你dq
但想提提你 如果你真係申請左嘅你最好打返上去取消
唔係搞到人地阿嫲坐監真係臨老唔過得世
做人窮唔緊要 都唔好做到咁陰質

如果有物業寫冇物業, 用公司名抽得唔得
抽私樓咩, 用公司名抽。
屌佢老味,睇封信日子係7號出
但我11號先收到,d文件仲要俾公司攪
都唔知趕唔趕得到14號個日交
得一星期時間,痴撚線
可以交左基本資料先
趕唔切嗰d 寫明後補都ok
基本係咪身份證明文件同1結婚證書呢d先都ok?
Yes, 我早兩日有問過樂富啲職員
寫明邊d 要後補 基本野準時入左箱時
我白單38 排237唔知道大唔大機會收信
你就好啦。我都白單38。不過11xx
係咪未收信
大家加油
我覺得係派左比其他組別先
我白單1xx都未有
好奇怪,我親身去樂富交資料
但見到啲人入親既文件都係得幾張
有啲用普通寄信啲信封裝起
我自己就一疊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞