[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (8)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
之前去東京試過用3果張7GB卡上網速度同連接各樣野都幾好
今次再去東京又買番同一張

反而今次遇到好多位置成日會突然no service
東京市內坐緊JR/新幹線試過
去到長野/輕井澤直頭有一個鐘直頭3G/no service....

有冇人遇過呢個情況
上個星期去,老公都係用3果張,頭三日係上野都成日斷線,上到富士山又無事。自己用AIS咩事都無
你用咩手機?
Iphone X
hmmm...咁又唔關band 19 事....咁奇怪..
我都覺得怪,之前同一部機拎去日本用都好正常
係唔知點解今次咁多斷線/轉3G

之但係,收到LTE既時候速度尚算可以
我係成田機場開mytvsuper睇左一集鐵探都勉強睇得晒(係去到後段窒窒地)

上個禮拜three的網絡有點不穩定狀況
我上面提及過最誇張試過一粒鐘no service既係16/4 朝早
想問下如果我部 samsung s10 support band 19,其實用 docomo, Softbank 都沒問題啦?

4G FDD LTE

B1(2100), B2(1900), B3(1800), B4(AWS), B5(850), B7(2600), B8(900), B12(700), B13(700), B18(800), B19(800), B20(800), B25(1900), B26(850), B28(700)

4G TDD LTE

B34(2010), B38(2600), B39(1900), B40(2300), B41(2500)
係, 乜卡都得
畀返啲正常時間test

飯能

池袋

千葉縣富津

鋸山
好, weekend 加落blog
仆街喇今次冇追post就買左張SoftBank 7日不限量不限速 係咪得1mbps 速度咁伏…
去一個半月應該點買?
IIJmio 31日 + 16日 任屌
100% 係
前幾年都係用sim2fly, 不過今次驚買錯lock死3g既假卡
最後去左3hk買2張10日卡, 其實7日卡都夠, 不過見巴打話10日卡快d, 即管試下
死啦 貪就腳岩岩行過ssp 買左sim2fly 8日4gb $80
唔記得上黎呢度睇左先

好怕去到先知係 假卡
買過張
AIS確認出口版全部變返哂4GB
未來會全部轉哂有中文字嘅包裝

唔係話升左做6GB 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞