[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (8)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我行晒成個深水都搵唔到
你講完都唔知起邊
上個星期用88蚊買左three 4日4G
travel club sim 係咪落機一插即用?唔駛係香港登記?
要買左日數先
我見佢寫住88蚊7日 如果用7日係咪唔駛搞?
驚係香港一插就開始扣數
包左7日, 落機插卡
點解要買新柴犬其實? 好多choice 喎
做咩咁睇唔開
其他慢到仆起到,不了
用咁多次得柴犬可以暢順打pubg + 睇片
唔急既可以幫您攞既
今次試用Club eSim收Softbank
全程除左新幹線過長隧道之外都係keep住收LTE
遠至鳥取都仲係收緊LTE,完全冇之前睇過話山卡啦地方softbank會收得比較差既情況出現

反而上年用eznippon7日卡插日本wifi蛋,去到天橋立會keep住LTE 3G跳黎跳去
$88 Club sim 係咪去CSL就買到?
3HK 7日

關西機場

日本橋
第一張 日本橋
第二張先生關西機場
唔會 佢知你係邊 而且香港本身有1gb用
想買sim2fly
https://t.me/Jrgt12
7日卡真係慢過10日卡....
唔睇片,淨係Google map同睇網頁都無乜問題。
咁呢個係肯定, 係實夠用.
當初主要搵日子短既卡,咁就冇格到價

btw,想問18號之後係唔係會得返4GB
想問下 沖繩個邊去7日租wifi 蛋邊隻好
要導航所以需要無限data
我見kkday 同klook 都係最多connect 5樣野
但到時一定唔只5部電話要上網
如果自己帶隻紫米蛋 再另外租一隻wifi 蛋
應該買邊張卡 係唔係ais 定係3?
點解唔直接租兩隻蛋?
目前係北海道, 估唔到SoftBank 收得好好 用緊ais Sim2fly
因為想自己用一隻
一個人活動時都上到網 又可以當尿袋
其他人有需要時又share 到黎用
答左你先
AIS 會好啲
無詳細睇過紫米SPEC,不過3行docomo,有啲band紫米食唔到

但租兩隻蛋一樣做到你嘅要求
仲有無限上網、又唔洗理兼容問題喎清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞