[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (8)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
ok
等我試下先
收到sim有咩需要測試?
必須要用docomo plan. 另外, 要番到hk 先會試到收sms 得唔得

第一次試用,ToCoo! wifi 蛋。
就咁睇樣,同KKDday $15果隻個樣係一樣,入面就唔知喇。ToCoo! 亦都只係做中間人,唔可以係租車果時攞蛋,去到機場係係一間叫 "Telecom Square" 嘅鋪頭攞蛋。但蛋上面嘅貼紙又唔係 Telecom Square,可能係判上判都未定。

ToCoo!蛋@名古屋機場

mypacemarket x iijmio 6days@名古屋機場(已經用左1Gb唔知有無影響)

呢幾日再試下
繼續睇你測試.

可以stress test 下隻 mypacemaret IIJMio..

我黎緊月尾去睇櫻花, 都仲諗緊買邊隻卡黎試.
Myacemarket 唔錯
我收到幾個sample 係由極速到 2mbps 都有. in general 係肯定無問題. 不過我想試新野
Telecom square租機嘅品牌就係wi-Ho
我張卡唧設定係
喺機站人少時候可以盡用頻寬所以極速
喺機站人多嘅時候就會保証至少user有合理正常速度上網而唔係龜速

似係壞機...我用過好多次 303ZT 無大問題..
Well......
咁等你speedtest...
魚津

ToCoo!

iijmio
我開頭都係咁諗,不過佢退錢我就由佢啦,Reset n次隻router了
富山

ToCoo!

iijmio
呢幾年都係用 sim2fly,一直都好滿意。頂佢,上個禮拜係東京用左兩日突然2張卡死晒無訊號,以前從未試過,唔知攪勿撚。之後唯有臨急臨忙走去 bic cam 買左兩張 iijmio 1.5g 頂住先,成為4000羊。之後兩日再試開張 sim 都係無訊號,總之我以後唔會再用。

有冇巴打賣3香港上網卡?想急買
tg https://t.me/jpsim
未聽過中途壞
3HK 10日

睇完梁潮偉巴打個blog
3月尾準備去7日九州福岡個邊
打算買3HK 10日個張
應該係會比貴左少少但係快過7日個張?
希望我無理解錯

但係有點睇唔明想請教各位巴打
“升級至首 15GB 不限速,其後 35GB 限速 1Mbps,用到 50GB 後限速至 64kbps. 叫做抵食夾大件”
呢個升級係本身就自動有 定係要再加錢
定係其實已經無左
因為我上3HK個網睇佢好似無點特別講
係, 10日快d

唔洗理個升級promo 啦, 完左
即係張卡得10GB
用完頭10GB就變龜速?
定係仲有無話每日限幾多 到左個日個limit都會變龜速?
你當用完10gb 完啦, 佢3g 無限係真係得whatsapp 文字用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞