[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (8)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
買唔切自由鳥(送貨要5日) 同clubsim有問題開唔到
1日仲有咩揀
等你speedtest 報告
airsim
點樣有問題開唔到...
開ac果陣就話我電話登記咗 咁諗住有啦打身分證又話member not exist livechat又叫我打果個電話語音系統比佢撚
最尾落咗惠康買自由鳥
咁自由鳥咪得
離題
想問下有冇巴打返大陸用過sim2fly? 連唔連到4G?
尋日買左兩張今日去廈門用, 點知全程只可以連中國聯通既3G, 中國移動就仲撚衰淨係連到EDGE(2G)
乜setting 都試過晒, 都係唔得 電話係iPhone X

上次買Truemove Travel Sim Asia 都全程4G 到, 諗住之前去泰國同日本用sim2fly都覺得幾好, 就諗住試下佢, 點知返大陸就出事
好抵呀

機場 自己用還好 但無confirm係5gb
收得好嘅機場地方 夠快,出市區再試

有冇人試過用呢張去福岡

池袋無敵家 夠快睇lihkg youtube
大陸sim2fly用唔到
唔係架佢18年好似年中開始support 埋大陸, 封面都有寫用到
但結果就
嚟緊去越南 5日 有無巴打有電話卡推介
8日東京 3hk/csl 路路通/其他好 睇哂又覺得有大公司backup 住個d 唔會咁限速
都係 3HK , CSL 路路通, AIS Sim2fly , Club sim, 自由鳥
請問ping數最低既sim是否NINJA SIM?
https://www.mypacemarket.com/products/ninjasim
$68真係好抵..想買張去大阪用
an機呢張惦 iphone仲有3台揀
一係IIJmio 6日, 一係ninja 我估
sim2fly 係for外國漫遊用
泰國裡面要用其他款
岩岩用自由鳥去完東京
想問其實過左一日 500MB係咪無通知?
我用到夜晚有時會好慢 ...
google map 都用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞