[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (8)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我仲以為自己問題 講咗話係ais連接softbank有問題
我用BEA master. 不過你邊度睇到話aeon 同bea 唔再玩JCB?
睇完懶人post,
想買 中移動7日無限4G ($288)

去大阪,有無伏?
利申:用iphone

有無巴打知屯門邊度買好?
諗住去華都買
無問題. 不過同樣價錢, 你可以考慮埋 IIjmio 8日卡. 因為平d, 都係行docomo.
Thank you 潮偉
再睇下屯門有邊張買先

我見你個懶人包, lljmio 平均速度around 10mbps
中移動相對高d嘛
中移應該係softbank
有冇清試過買左日本上網卡上唔到網

點解會上唔到網
邊度買邊張卡邊個network
呢啲資料都無好難答到你喎
日本富士卡,銅鑼灣專賣旅行上網卡果間

我部手機係onkyo granbeat ,唔知係機定卡定咩事用唔到,好在同行友人部機用到
其實去到日本先買都ok?
當地既穩陣好多同貴好多吓
ok, 而且一定穩定, 不過2GB data 就要2000 yen.
3台docomo卡唔洗諗咁多
Set 左 apn 之後,有時部機要 reboot 之後先會上到網。
你好, 睇咗懶人包
想問黎緊去廣島岡山 考慮緊club sim同fly 2 sim
有冇話邊個快啲同穩定啲?
兩個人去, 一個用iphone 一個samsung舊機
試無限咭,岩大食既你

係我角度ok有凸,之前用KKday既日本本土無限蛋,可能我2019-2月尾唔好彩,奶咗野,今次試張無限咭。

東京再測速

31號昨日大終用咗大約75GB

今晚再upload多次相返香港屋企隻NAS應該過120GB

哩張應該係7日真無限

Club sim 應該會快d同穩定d
sim2fly呢期間唔時都唔事
可以兩手準備 照買sim2fly
拎定張club sim 要用先買plan
請問3台7日同10日 兩張卡速度有無分別?
深水埗賣電話卡個sales話無分別
柴犬個隻5日而家有冇問題?
有冇人用過封面有Joytel 同 IIjmio 嗰款卡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞