唔食狗肉其實唔係因為愛護動物

404 回覆
197 Like 19 Dislike
成班人點極都唔化
生命不嬲有等級之分
踩死一隻蟻,打死一隻麻雀,同殺死一隻猩猩,你既罪惡感都唔同啦
你係assume眾生平等根本就離哂地

你先係點極都唔化
咁生命ge等級之分係咪每個人都一樣先
你覺得狗好高級 什至同人一樣係無問題
但點解我覺得狗同雞牛羊一樣等級就代表我冷血

所以你既價值觀同西方價值觀唔同。
無其他野

https://www.pinterest.com/pin/519532506995224157/
我又同西方價值觀一樣喇
係咪好神奇呢

外國有人爭取公平,係為食少一樣生物

但連登班on9爭取公平,係為食多一種生物

高下立見。

外國有人爭取公平,係叫人唔好食所有動物
因為食狗同食豬羊牛一樣咁殘忍
但連登班on9愛狗撚爭取愛狗, 覺得食狗殘忍過食豬羊牛
係為食少一樣生物
高下立見。
世界大戰Post
成班人點極都唔化
生命不嬲有等級之分
踩死一隻蟻,打死一隻麻雀,同殺死一隻猩猩,你既罪惡感都唔同啦

你先係點極都唔化

無其他野

https://www.pinterest.com/pin/519532506995224157/
我又同西方價值觀一樣喇
係咪好神奇呢

高下立見。

最on9咪呢d
世界大戰Post

打倒偽善道德撚主意

他們永遠不會得到高地,永遠不
講得岩
呢啲嘢真係睇咩人話去定準則
講得岩
呢啲嘢真係睇咩人話事去定準則
世界大戰Post

打倒偽善道德撚主意

我就唔信你出到現實社會
一樣照屌人屌人食狗
邊個偽善?
假設有一班高智慧外星人佔領地球
佢地會食地球上既生物
有一日有班外星人話狗咁可愛又聽話
不如唔好食狗 我地食人就算啦...
成班人點極都唔化
生命不嬲有等級之分

你先係點極都唔化

無其他野

我又同西方價值觀一樣喇
係咪好神奇呢

高下立見。

係為食少一樣生物
高下立見。

唔好on9啦,
西方由唔食狗慢慢提倡去少食肉,係一個進化過程。
如果你提出生物平等而應該盡量食素我唔會返對。

但你用生物平等呢樣野去提倡食返貓狗呢d倒退行為,
好明顯係用人地既point做人地相反既事。
世界大戰Post

打倒偽善道德撚主意

我就唔信你出到現實社會
一樣照屌人屌人食狗
邊個偽善?

你失憶呀?
我支持人食狗如同食豬食牛啊!
所有食得落既動物無高低之分

+ 反虐待動物

話咩貓狗可愛有用如工具有利用價值同其他動物有高低之分而唔食得果d人咪偽善囉
世界大戰Post

打倒偽善道德撚主意

我就唔信你出到現實社會
一樣照屌人屌人食狗
邊個偽善?

你失憶呀?

+ 反虐待動物

話咩貓狗可愛有用如工具有利用價值同其他動物有高低之分而唔食得果d人咪偽善囉

有高低之分點偽善法?
我絕對反對眾生平等
假設有一班高智慧外星人佔領地球
佢地會食地球上既生物
有一日有班外星人話狗咁可愛又聽話
不如唔好食狗 我地食人就算啦...

創造地球既外星人:

我明明製造食得既動植物都無毒,身體又可以吸收消化

點解佢地唔識欣賞狗肉貓肉既味道?

我就唔信你出到現實社會
一樣照屌人屌人食狗
邊個偽善?

你失憶呀?

+ 反虐待動物

有高低之分點偽善法?
我絕對反對眾生平等

你岩人都有分高低
世界大戰Post

打倒偽善道德撚主意

我就唔信你出到現實社會
一樣照屌人屌人食狗
邊個偽善?

你失憶呀?

+ 反虐待動物

有高低之分點偽善法?
我絕對反對眾生平等

由部份人黎分仲唔夠偽善?
豬雞牛馬同你講自己低等過貓狗?

高下立見。

係為食少一樣生物
高下立見。

唔好on9啦,

再吹大啲
西方唔食狗幾時關少食肉事
成班人點極都唔化
生命不嬲有等級之分

你先係點極都唔化

無其他野

我又同西方價值觀一樣喇
係咪好神奇呢

高下立見。

係為食少一樣生物
高下立見。

唔好on9啦,

人地係一爭取就為所有動物爭取, 唔單只係狗
咁你本身都食緊其他動物, 點樣提倡叫人唔好食狗啊柒頭
咁撚簡單都唔明
只要可以醜化到支那就要利用

發現一隻別有用心既偽善撚
狗係可以訓練到有服從性
即係可以同人溝通到
呢樣無動物代替到
所以唔應該食佢

智商高過狗 有特別訓練既豬用來搵野生黑松露

另外有寵物豬 對人有強服從性
最後咪又係你今晚晚餐

另外咩100分做唔到 唔等如50分都應該唔做
點解食素係100分 人係雜食性生物

利申唔食狗 但唔阻人食狗

仲要其實班狗撚養狗消耗更加多肉
做成既殺生隨時仲多
世界大戰Post

打倒偽善道德撚主意

我就唔信你出到現實社會
一樣照屌人屌人食狗
邊個偽善?

你失憶呀?

+ 反虐待動物

有高低之分點偽善法?
我絕對反對眾生平等

我冇話要人人平等
我冇話要尊重不同文化
狗係可以訓練到有服從性
即係可以同人溝通到
呢樣無動物代替到
所以唔應該食佢

智商高過狗 有特別訓練既豬用來搵野生黑松露

另外有寵物豬 對人有強服從性
最後咪又係你今晚晚餐

另外咩100分做唔到 唔等如50分都應該唔做
點解食素係100分 人係雜食性生物

利申唔食狗 但唔阻人食狗

仲要其實班狗撚養狗消耗更加多肉
做成既殺生隨時仲多

Agger

有高低之分點偽善法?
我絕對反對眾生平等

我冇話要人人平等
我冇話要尊重不同文化

咁你係咪唔要求人尊重你
喂 班愛狗撚話人類學食素要從禁食狗肉開始wo
係西方提倡ge一個人類進化過程wo
你地估下班愛狗撚下一階段要禁食d咩動物
同埋要幾耐先進化到食素 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞