韓國電影集中討論區 (9)

963 回覆
26 Like 6 Dislike
淨係知全鐘瑞喺機場對住記者黑面
原來1月17 一黎個個禮拜都有一套上
https://m.youtube.com/watch?v=VNcUsWK3qpM
[前導預告]《轟天暴隊》(TAKE POINT)2019年1月24日

安樂
今年除咗與神,好似冇乜戲係hit 好彩文藝片仲有burning揚威海外
電影《證人》公開預告片!由鄭雨盛、金香起主演,《我的愛》《少年菀得》《優雅的謊言》《向左愛·向右愛》導演李翰執導。該片講述負責殺人案件的辯護律師順浩和看到事件的證人且患有自閉症的少女智友之間的故事。電影於2019年2月上映。
https://youtu.be/VPDm8aID-xQ
金喜善時隔15年回歸大銀幕出演獨立電影《紙花》(종이꽃,暫譯名),與安聖基搭檔,該片是一部講述一名濟州海女的人生的獨立電影,選角結束後,明年上半年開拍。 ​​​
電影《PMC:地堡》採訪,河正宇談及即將在電影《白頭山》中飾演妻子一角的秀智。

對於愛情,河正宇表示:「一直都是和男人們在一起拍攝電影,下部電影《白頭山》中的妻子一角為什麼是秀智啊?我們沒有對手戲,我全是和李秉憲在一起拍攝,和秀智分開拍攝。秀智他們是留在南韓的人,我們這邊是前往北邊白頭山的拍攝組。下下部作品《波士頓1947》也是這樣,那是帶著兩個男人一起去波士頓的故事。真的很糟糕,拍完這個電影我都44歲了,我真的很急,我在期待著愛情。」

其實金香奇扮小學生都唔會有違和感
淨係J正宇bb都夠
以麻藥王、搖擺狂潮、絕地隧戰為首,今年12月上映的韓國電影的市場佔有率為47.2%,創「近7年以來12月上映的韓國電影的市場佔有率」最低值。 ​​​

陰功豬
認真估唔到
燒失樂園令人好不安
唔收得
水行俠同波希米亞太勁 波已經9xx萬票房
steven yeun把19笑聲好難忘
Swing Kids 出左戲院場次
每間戲院排得兩場
鐘意睇韓國戲真係命苦
各位手腳新年快樂
新一年睇更多好戲
波希米亞竟然咁勁 我以為係受水行俠影響
韓國人口味好難捉
估唔到係懸疑片
親密的陌生人好睇?

大家都拎電話出嚟果套
新年快樂
希望今年韓片嘅質素會高返啲
呢兩年真係走走地下坡
呢套係翻拍意大利片,原版非常高汁 韓版聽講幾乎係copy咁濟,如果你未睇過原版可能都值得一睇
《門鎖》新年第一炮俾咗孔孝真 睇咗一陣先發覺原來係翻拍一套西班牙片,只不過將敘事視角調轉咗 氣氛營造唔錯但驚悚感懸疑感欠奉,劇情都好易估,原版拍得順暢好多,心理驚悚勁好多,韓版後段都係啲驚悚片嘅俗套橋段,未睇過原版都可以一睇嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞