韓國電影集中討論區 (9)

963 回覆
26 Like 6 Dislike
請問邊度可以揾到有韓文字幕的韓國電影?
今日柳俊烈嚟咗星影匯謝票?
有啲難度
真係?
訂Netflix 睇會有嗎?
李滄東拎終身成就
咩頒獎禮
亞洲電影頒獎典禮,一年一度嘅鳩獎
😂👌🏼
韓國片商翻拍《無雙》,並與博納共同製作新戲

Chinese hit ‘Project Gutenberg’ to get Korean remake (screendaily)

South Korea’s Noori Pictures and Just Creative Studio (JCS), an affiliate of China Bona Film Group are teaming up to co-produce a Korean-language remake of hit crime action drama Project Gutenberg.
朴贊郁有新project
Amazon Studio, Matthew McConaughey may star

等陣貼source上黎
CGV同星影匯都有
私家靚相俾大家睇下
有冇人去左李滄東嘅大師班?
證人普普通通啦 鄭雨盛同金香起都做得好好
我睇玩死大畫家臨入場㩒下個app,呢套竟然滿座
實好多囡囡鳩叫
琴晚又唔多覺爆曬 都算多空位剩 同埋套戲4月11會上正場
聽日仲有場 諗緊睇唔睇呢套好
唔睇劇情 純睇演技其實都可以一戰
即係麻麻,咁唔睇了😂👌🏼
金香起黎左導演都喺度
其實套戲幾好睇 以為審完其實先係事實嘅開始
同埋ending好感動 唔劇透
btw polyu呢場堂座9成滿
同場
買唔到飛睇另一套戲,睇左呢套比想像中好睇
除左有條線流於俗套唔係太鍾意之外,睇得幾舒服
觀眾反應好好
情節簡單直接,單刀直入,伏線亦都好明顯,好易明白導演要表達嘅message
非常成功嘅温情片,同時又令到觀眾自我反思
好俗套,但大家開心就好

但我覺得呢場大部分觀眾笑點好低
好聽啲就叫反應好好
難聽啲就乜野都笑
鄭雨盛同金香起啲對手戲係會令人會心微笑,但無必要下下都大笑拍手
呢班人乜鳩都笑 好似特登表示出自己明白個笑位咁
今日睇江邊旅館
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞