韓國電影集中討論區 (9)

963 回覆
26 Like 6 Dislike
好想快啲睇
套戲大陸好收得,豆瓣評分唔錯 我覺得似係紅海行動果類
我覺得同導演前作陽光姊妹淘有段距離
《我身體裡的那個傢伙》19年第一套過損益點嘅戲 輕輕鬆鬆嘅小品戲,幾啱新年睇,有笑有淚,故事完整 可惜朴成雄太少戲份,佢出場之後好笑好多 前面靠個𡃁仔撐唔起成套戲,好彩有羅美蘭 差唔多題材嘅戲,之前果套luck key正啲
「韓國電影屆的雙新喜劇之王誕生!」由李炳憲導演執導,柳承龍 、李荷妮、 陳善奎 、李東輝、孔明主演電影《極限職業》上映第19天,累積觀影人次突破1283萬!

如果你知道《非常主播》(第4),知道《奇怪的她(第3),知道〈7號房的禮物〉(第2),那麼現在你應該有必要知道〈極限職業〉(第1)。

因為其順利超越原韓國喜劇電影票房榜第一,也就是共計1281萬觀影人次的電影《7號房的禮物》,一舉成為韓國電影屆的「新喜劇之王」。

那另一個是誰呢?無論是喜劇票房榜第一的《極限職業》還是第二的《7號房的禮物》,其一番主演都是柳承龍,他成為當之無愧的「新喜劇之王」。

並且,隨著《極限職業》榮登「新喜劇之王」的同時,在千萬電影俱樂部中的排名躍居第7位(含外片),第6位(僅韓國本土片)。讓我們屏息以待《極限職業》的下一個振奮人心的好消息!
好可能上到第二位,超埋與神同行
由柳俊烈 X 劉智泰 X 趙宇鎮主演的電影《錢》兩種海報公開「想成為富人」「平凡地賺錢能成為富人嗎」,該片講述了想要成為富翁的新進股票經紀人一賢(柳俊烈飾)遇到神秘的作戰設計者「號碼牌」(劉智泰飾)後被捲入巨額資金作戰後發生的一系列故事。 ​3月上映。 ​​​

https://youtu.be/JQJqDx6tWz4
我之前mark低咗呢套《奶奶強盜團》
唉屌 唔識講
而家中國既娛樂文化好影響香港
咁陽光姊妹淘就一定好睇過呢套
炸雞特攻隊係安樂買
https://youtu.be/BcS-Pk9h1ng
炸雞特攻隊 3月28上 安樂
就咁睇麻麻好笑 不過幾得意
個題材幾正 啲人話呢套係抄大陸龍蝦刑警,不過高汁好撚多
韓國1月23上畫第一日
咁岩我果日冇野做去戲院望到
懵成成入左去
除左頭5分鐘
到做完果一幕為止 笑足粒幾鐘咁制
有幾個唔係坐埋一齊既人分別笑到整跌左爆谷

認真好笑
我都推薦左好多韓國朋友去睇
個個睇完都話多謝我

另外套戲入面會出現一間炸雞店

而家因為套戲而爆紅
日日二三百人排隊
所以而家間野好似話限定果一款雞一日只整一百隻既份量,因為做到停唔到
綠豆清又去食韓妹
比你咁講搞到好想入場
呢套真係值得睇 唔係講笑
不過唔知到時會翻譯成點 同埋唔知睇字幕會唔會笑得出
始終聽同睇字幕始終感覺唔同

同埋睇個trailer都已經有野譯得唔同左

不過到時上的話我都會響香港係咁叫朋友去睇應該
睇黎可以一戰
好撚想睇
期望好高添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞