韓國電影集中討論區 (9)

963 回覆
26 Like 6 Dislike
第24屆春史電影獎獲獎名單

最佳導演獎:《寄生蟲》奉俊昊

最佳新人導演獎:《暗數殺人》金泰均

最佳編劇獎:《寄生蟲》奉俊昊和韓鎮元

技術獎:《猖獗》特殊化妝 皮大成

最佳女主角獎:《寄生蟲》趙茹珍

最佳男主角獎:《暗數殺人》朱智勳

最佳女配角獎:《寄生蟲》李正恩

最佳男配角獎:《燃燒》史蒂芬·元

最佳女新人獎:《負罪少女》全汝彬,《小森林》秦基周

最佳男新人獎:《極限職業》孔明
奇妙的家族留意咗好耐估唔到香港會上
由《Luck Key》導演李桂碧執導,車勝元、嚴彩英、樸海俊、全慧彬等出演的電影《加油李先生》確定9月中秋檔上映並公開了一款宣傳海報。

該片是一部喜劇電影,講述像孩子一樣的爸爸哲秀(車勝元 飾)和像大人一樣的女兒新星(嚴彩英 飾)之間發生的喜劇故事。
由李海俊、金炳書執導,李秉憲、河正宇、馬東錫、全慧珍、裴秀智主演的電影《白頭山》 於21日完成了歷時5個月的全部的拍攝,正式進入後期製作。
該片是講述火山爆發的災難電影,李秉憲飾演阻止火山爆發的朝鮮要員,河正宇飾演韓國要員,馬東錫飾演地質學教授,全慧珍飾演為阻止火山爆發而努力的人,裴秀智飾演河正宇的妻子,預計今年冬天上映。
慘 仲有排等
好耐無見佢拍戲咁
屌 做左散水撚
https://youtu.be/w-bZPAzvyfk
又一套偏冷門戲
估唔到冇人買允兒套exit
唉 我覺得韓國電影好敢言
原來佢地都自由過香港好多
exit口碑好似ok 睇下有無人執
Exit呢d偽大片反而無人買
而家香港真係冇得同日韓比
我覺得幾年前致敬 無間道 個套 新世界已經超左班
港片真係無優勝 地道個d 就唔賣埠
劇情片又唔夠人寫得好
淨係瘋狂拍d70s 80s 黑社會片
唔係吸毒就貪污屈人個d 岩啦 岩晒
搶錢大屍殺好有驚喜
好正 推介
不過好似上埋今日完
搶錢大屍殺咁快落畫
仲唸住星期日同fd 睇
睇左,又幾過癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞