陳詠謙 唔洗理人點睇 請你入一入黎

1001 回覆
6467 Like 43 Dislike
我覺得佢好多歌 個名好似好撚威咁 但入面硬係有幾句 根本唔撚岩音。一係就本身d詞好似都大概諗到個畫面/故仔係點 但屌你老母無撚啦啦插一句錯撚哂咁 感覺好似佢係諗到幾句重點既詞 但其他就求撚奇作9哂落去就ko成首歌咁
大力推
呢個POST有好多人都咁講
係佢既特色 辦識度極高
可惜佢無拎過最佳作詞個D 獎啦
好少可5000正評但得3x 負評
通常應該有百鳩幾個負評架麻
呢個唔關佢事,3AM個主題係AGA定
又舉個例,
夕爺首夕陽無限好,
一起首,多經典的歌后,一霎眼已走。
係香港人一聽已經有種共鳴,係講緊梅姐,
再用呢種集體回憶,去帶出世事無常既道理。
咁先叫高,先叫神級。

你謙哥都玩集體回憶,
王菲的孤寂,多麼的孤寂,
喂,大佬呀,上面個造句已經係中學生水準,
多麼的孤寂,即係有幾孤寂先?
你一個socall 專業作詞人,能唔能夠具體點,用字細膩點描述下果種孤寂?

文人多多少少都有點孤芳自賞,
不過好似佢咁,未彈起就一副,
你鐘意咪聽,你唔欣賞係你唔識野既態度。
真係自誇左自己。所以Eason 新歌可一可再,龍舌蘭我都無聽了。
唔好畀佢停 繼續追擊陳詠謙
如果唔係聽Eason 訪問
我真係唔知原來龍舌蘭係講緊醉後one night stand.......
變月經POST 總有一日收佢皮
聽行內人講,部分歌手收到詞都要自己執,但礙於同公司一場同事,唯有硬食
陳詠謙件垃圾唔改善
我一定會繼續狙擊你
呢D真係毒瘤 累人累物
講真大家都係真心想成品好,好地地真係冇人得閒自己撈多樣,亦唔會咁多人狙擊,但聽到啲歌真係無名火起
支持樓主
我會繼續dm佢
佢仲要覺得無問題 覺得咁樣落去第日佢坐正
廣東歌真係玩完
講真eason出左好歌 竟然咁多人因為佢而唔聽
真係好浪費作曲人既心血
陳生你見到唔該你收手啦
一係就認認真真填
如果你已經認真左 咁你真係收皮返去湊仔算啦
壯舉真係無得輸
本身想開個post問 佢究竟有幾鍾意卑鄙呢個詞語?
見到有呢個post就唔獨立開

屌你老母 你係唔係詞窮到乜歌都要加卑鄙?
不如各位巴絲改哂佢d詞,再推到有原唱肯唱?
如果我地都填到,佢真係唔好浪費好歌
好肯定拎而家佢寫左出黎既作品
係連登搞個比賽搵人重填,都肯定好過佢
佢寫俾艾辛嗰首心之科學
臨入chorus前成日聽到咩除耳機,心諗up乜9
原來係誰的心似隨意肌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞