陳詠謙 唔洗理人點睇 請你入一入黎

1001 回覆
6467 Like 43 Dislike
求其喺街搵條友都可能好過條垃圾
唯一會loop就係 gin Lee 嘅芝麻開門
等咗呢個批鬥大會好撚耐!!!
點解咁多好詞人, 林若寧 Tim Lui, 林寶, 小克

樂壇要捧呢件垃圾, 係鍾意音樂同填詞嘅, 可唔可以收皮, 唔好阻住樂壇發展
Ching聽開忐忑?
我嗰首屌打啦
如有手足整合鳩詞大全懶人圖再廣傳, 謙仔收檔之日不遠矣

屌你, 啲咁嘅詞都過到自己嗰關, 你慚唔慚愧
你駁完啲野都唔係跟人地駁論去反駁,係咁spin

我問你冇目的咁蕩來落去點解要放手,
有目的仲叫唔叫蕩來蕩去啊?
其次,你既心事咁表層,仲點只想和你在一起啊,
點撞向未來啊?
你係咁問人有冇拍過拖,你有冇好堅決咁維護過一段感情啊
仲用梁祝比,梁祝咪就係冇未來囉
啊中文系學生,有文學修養同有考試技巧係冇衝突架,照你咁講係咪所有中文系學生都唔應該攞5**啊,
咁邊撚個去教書啊傻豬仔
會唔會有10,000負評
應該讚嘅都唔應該吝嗇 佢幫鳩柏豪填嘅都唔錯 上面有人講無力挽回同依首都係幾好

但係就越填越衰 希望佢好好反省 比連登仔百屌成材啦
啊中文系學生應該入狗鐵做啦,一句我覺得ok就ok,
馬仔終於可以退休
agger lm等睇
佢D鳩詞太多,有排整
留名等睇

呢個回覆真係好震撼
你咁講咪得囉

Child登仔正式承認睇風氣講嘢
垃圾
鳩填啲詞就有人聽既啦而家
Aga首圓都幾好
呢個世界唔係話努力就老奉要比位你上
講才能架
你冇就讓個位比人咪撚阻人發達啦
呢個世界好撚多又勤力又有才能嘅人就多得你啲咁嘅人冇得發圍
唔撚好同我講佢因為比人鬧又唔開心又乜乜柒柒
屌你老母呢個世界唔撚係圍撚住你行
你唔開心就搵過第二樣野做又好乜柒都好
第一 你霸住個位唔撚會開心左,我地只會愈屌愈甘
第二 你唔開心所以要個樂壇就住你行?你冇撚野下話
罵戰中不撤走 負責的不押後
做錯的不怕醜 別掙扎說沒有
我根本不比別人優秀

都唔知講乜鳩

咁多個回覆你淨係睇到呢個
然後就無視晒其他野
再鬧返連登仔跟風講野

好波
咪講左不比別人優秀囉,認左錯架喇
有日聽到小問題 覺得首歌好正 但啲詞鳩鳩下
原來喺出自佢手筆
佢填親詞既歌 有九成詞係上文不接下理 一係就九唔撚搭八 再唔係就咦咦哦哦

好多時睇住MV聽住歌 兩者好似完全唔啦間咁
聽聞佢係陳生本人
係咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞