陳詠謙 唔洗理人點睇 請你入一入黎

1001 回覆
6467 Like 43 Dislike
有要求要俾多啲
點解林若寧唔填多啲?
《年少無知》幾鬼正
真係近六至七年D歌好多首都聽到R曬頭
又俗又無意境 好似小學雞啱啱學填拎本韻書對住黎硬砌咁
一睇填詞人名
我屌你老母又係陳詠謙
事實上佢作詞廢關其他人咩事?

當你有睇波 你睇果隊個球員踢得屎 關你球迷咩事

球迷有得揀? 你哩個係邏輯問題
不來也不去 神作也
明明講好幸福
但唔知點解會有句
難得這段愛情 能捱這麼久
月球上的人好撚正喎
其實連登不斷討論佢啲詞
係幫手捧紅佢
例如別來無恙,如果連登仔唔係成日攞出黎講
可能都冇咁多人識
點解咁多人搵佢填詞
就係因為佢填嘅歌好多都hit得起
踩又如何,佢就係要做到有話題
所以佢賺到笑真係要多謝連登
舉錯例啦你,
而家佢D歌有人聽即係有人鍾意啦
條友KEEP作有詞作,YOUTUBE又一定VIEW數,
證明佢D咁既詞有一定市場囉,一盤生意姐,公司見到有佢詞既歌都有一定VIEW數就KEEP佢搵佢架啦,下下話唔係聽果個問題,你不如落街問下成條村D人鍾意佢D垃圾詞定淨係鍾意佢首曲?
拗黎都多撚餘
得一首係正
Kolor 大吟釀
當年冇拎金曲金真係痴撚左線
成首歌唱撚左男人由18到40既歷程
我份詞自己寫勁爛
有YY 光環
冇人敢得罪
笑到訓唔撚到
劉馬車填仲好過佢
係連登出個捧肥閪post有幾錢?收皮啦屌埋你老母十八代個閪。咪以為冇人知條肥閪d幕後野啦。佢d鳩詞有幾多係自己出手。有幾多係直接拎自己填詞班學生既野?

利申。有個識左十幾年既有錢仔老友報過佢既填詞班。佢果期失戀作左兩句。比肥閪拎左黎做某巨band某紅歌既副歌。冇比番錢多謝都冇句
是你這刻悶了吧
沒有火花在眼神 昏昏沉沉
煙花也再無法將繽紛璀璨帶回你心

對比下

你為我放一場煙花 跌下來瘡疤
痛定思痛 未來 算吧

冇人提呢首?
煩憂苦惱 no no no no no no no
微退一步 能逃過低壓槽
頭頂禿鷹可跳舞 橋底廢物能大做
藍天碧海錢也買不到 太美好
你今天傷心嗎 變艘舢舨好嗎 去吹吹海風吧
咁橋 我今天傷心啊 變沙灘波好嗎
約太陽同美腿等你啦
你今天傷心嗎 變朱古力好嗎
肚腩仔萎縮吧 喂我哋 lalalala lalalala
其實有時傷心都有用㗎

煩憂苦惱 原來攤開有地圖
微笑通道 零團費的旅途
牙齒酒粒請報到 嫌苦怕辣無味道
人生即使分數求不到 也當寶
你今天傷心嗎 變艘舢舨好嗎 去吹吹海風吧
咁橋 我今天傷心啊 變沙灘波好嗎
約太陽同美腿等你啦
你今天傷心嗎 變朱古力好嗎
肚腩仔萎縮吧 喂我哋 lalalala lalalala
其實有時傷心都有用㗎

隨時變誰人沒幻想 傷心者可以跟我唱
當笑匠當小飛象 自由配搭 次次中獎
變UFO好嗎 變三輪車好嗎 變飛機自high吧
各位 變小星星好嗎 變手拖手好嗎
變兩份拳套都不算差
變支畫筆好嗎 變支單反好嗎 變虎膽冒險吧
各位 變開心果好嗎 變波板糖好嗎
變舌頭溶化芒果雪芭
你今天傷心嗎 我今天傷心嗎
變絲打或巴打 喂我哋 lalalala lalalala
其實有時傷心都有用㗎 lalalala lalalala
然後我們傷心不再害怕
lalalala lalalala...lalalala lalalala...
唔知點解會諗起甄健強
填詞又係9黎
屌你老母啦
原來係私怨,咁都無謂拗,我唔介意你爆多啲tim

兒登果然係兒登,講少少唔同意見就要屌人十八代
星夢啲罐頭歌曲差但詞就應該好過陳詠謙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞