[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(7)

1001 回覆
49 Like 7 Dislike
一係主po出現就明顯分到邊啲係自己友
係呀,因為大家都係為龔水而開嘅account (龔:係咪覺得好窩心呢 )
因為上黎先搵到人一齊傾開心速遞
我個名都係來自428台詞架 希望第時龔講到其他嘅三個字,到時我可以改名啦
好多part見劇post都有人cap左就無cap 都無咩心機cap今集
但依個好cutecute 我想知佢做乜對住邊個笑到咁可愛
其實按而家龔水咁進度,咁多野要交代
一個星期當佢有一集主線 (算好密啦
如果唔添食,都係最多有十五集左右,一集23分鐘
頂盡,即係得番六個鐘頭唔夠去講佢地
點搞呀 有咩可能交代得曬
睇完即刻係咁loop呢首 https://youtu.be/7lVuO3iby-k
啱呀 same here
真係唔添食 ? 我想睇佢地拍拖結婚。睇住博士 二少 呀水好慘呀 仲記得tree 根情人節個集得佢冇拖拍 希望編劇俾佢地甜下啦
希望12月24至25號出供水線上下集啦
感激不盡!!

好撚正啊屌
好想佢會講返總監大人點樣用能言善辯既技巧買到條斷哂貨既channel 紅色頸巾返嚟
我嚟兌現承諾盤點龔水截止454集為止嘅定情信物啦
(又名深宵id名大拍賣)
今次會focus喺物質類
如果做埋非物質類定情信物(台詞)咪即係同大家免費開班講解對白題答案?唔得
以下將由時間順序排列:
1. 聖誕節情侶手錶(220<天使的聖誕禮物>)
雖然佢哋冇同時戴呢一個系列,但係作為早期其中一個代表到佢哋心有靈犀嘅icon,當然榜上有名
2. 電台聲帶USB(242<不能說的秘密>)
龔水第一個只屬於兩個人嘅秘密,係結緣嘅重要信物
3. Rebecca豔照(261<唔係我呀!>)
由於呢個信物,阿水就開展咗不停闖入阿龔office嘅不歸路
4. 朱古力金幣(266<心戰>)
唔解釋啦,唔明嘅同我宜家即刻睇10次心戰
5. 曱甴No.1(267<報仇記>)
係阿龔送畀阿水嘅第一份嘢食嚟㗎
6. 曱甴No.2(267<報仇記>)
(連埋咖啡)係阿水第一份回禮嚟㗎
7. 觀自在雙下巴天使公仔(279<燁來越愛你(上)>
根據某Mr. Cheap所言,只要誠心向觀自在雙下巴天使祈禱,信眾就會橋如泉湧,萬試萬靈㗎
8. 鹽焗雞(376<水的燁緣(上)>)
陳師奶嘅唔夠阿水嘅整得咁好食
9. Channel No.6(377<水的燁緣(下)>)
448發現已經用完啦,係咪因為之前總監大人起勢咁泵咗五六下搞到冇晒,仲唔快啲買多一支
10. 紅酒(377<水的燁緣(下)>)
超市買嘅,特價50蚊
11. 紅藥水(377<水的燁緣(下)>)
阿水專搵返嚟畀阿龔㗎,係咪好窩心呢
12. 海南雞飯(392<真命騙子>)
連女人嘅海南雞飯都要搶,阿龔你真係好唔gentleman
不過人哋喺情場上只係入世未深嘅中學雞,同埋398已經還債,今次算你啦
13. 萬字夾(410<接龍麻雀王(下)>)
阿水自從畀人夾走啲臭脾氣之後好似真係少咗發脾氣喎(對住某鍾意作死嘅賤精除外)
14. 伍萬(410<接龍麻雀王(下)>)
相傳尋寶圖發生怪異事件,一盒完完整整嘅麻雀唯獨是少咗隻伍萬,至今依然無人能解,究竟...
15. 「比翼雙飛」(444<豔照攻略>)
一張豔照,引申出尋寶圖深夜一宗少男偷窺美女更衣嘅案件...
16. 紅色頸巾(454<初雪的約定>)
新晉定情信物,大家畀啲掌聲
個名亦都好快畀人認投咗

打得好趕,希望冇漏到啦
名單會持續更新,有漏嘅話會爆po後更新定情信物名單會追加上去

冇咩事我返出去loop454同做嘢先啦
追唔切post呀
忽然覺得我個名好普通
紅酒第一次登場係376,我掉亂咗次序
不過呢度好快爆post㗎啦,喺8我先改返啦
辛苦嗮!
唔覺唔覺 原來有咁多樣
見到有好多樣好有潛力做連登名 Rebecca豔照就難少少
《請告白2018》寶劍我就無cap圖喇
記得有人喺陳年舊post講過覺得Stanley同朴寶劍少少似樣
雖然我自己唔係好覺 不過比唔睇韓劇嘅巴絲參考下,真嘅(朴)寶劍長頭髮係咁樣的:

長頭髮難carry
Stanley深夜派福利!!!!!!!!
翻睇454,終於明阿水點解最後唔應承出去睇雪啦
阿水出去嘅時候有㩒門鐘,知道阿龔出咗去,但係之後阿龔為免阿水知道jenny搵佢而胡思亂想所以講大話話自己唔喺房訓教,所以搞到阿水覺得阿龔真係好似大小姐講咁,係一個收埋好多秘密嘅人,唔應該對佢坦白一切,所以即使自己已經沉船,但佢想保護自己,喺未清楚阿龔都係鍾意佢之前都唔會貿貿然表態
阿龔成日口花花,對個個女仔都好好,所以阿水更加睇唔清阿龔係咪真係鍾意佢,所以先會拒絕睇雪
另一方面阿龔唔知阿水係咪真係有等到佢(即係佢冇辦法確認阿水都鍾意佢),阿水又喺佢捉住佢隻手嘅時候fing開佢,搞到佢都熬底(又要回想返279三連暴擊 ),但係佢都鼓起勇氣問,已經睇得出佢訓身一搏,只可惜佢一個無心嘅大話令到阿水猶豫而拒絕咗佢,令佢再食檸檬
454又多一個誤會啦
希望呢個複雜嘅心情會連戲,唔好好似415咁玩失憶
同埋之後可以解開呢個誤會,不過呢集咁經典,相信之後有集會呼應返呢度同拆掂呢個誤會
呢集真係越睇越多細節可以仔細推敲品嚐,果然神作
我啱啱先發覺原來Stanley ig 嘅龔水日常story highlight 已經update到去19 我係咪發現得太遲
應該會有連戲情節,睇返stanley ig 龔水日常18,水好嬲咁講返請告白2018嘅野,呢個位應該係連戲返454,爭在唔知邊集出啫
就係我個時話家明同朴寶劍似 個時睇朴寶劍 扮變態殺人狂個時就諗 做咩熟口熟臉…

今次真係好可惜
未再一次翻睇,淨睇你文字我又已經眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞