[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(6) 初雪的約定

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
佢又真係有咁多貨日日都出到幾張相又冇重複
佢鋪天蓋地嘅宣傳搞到人好期待星期二呀
連續5個post都係哈爾濱
唔好咁快表白呀!
曖昧都未睇
新post留名
Good evening, everybody
先前喺post 5 見龔水448關係大躍進,貪得意整咗個小型投票比大家發揮創意FF下一直期待嘅表白情節。 首先多謝大家支持同比面,睇大家喺第二題度自行填寫嘅答案睇到喺地鐵笑出聲,所以要同各位分享收集到嘅140個回應之中嘅統計結果

1. 本應係「終極二選一」嘅估下(或者係想)邊個先開口表白比我放咗三個選擇。
結果龔水係不相伯仲,票數差唔遠 有61人覺得係熊若水開口 雖然一直比較欠缺以「水水視角」描述嘅龔水感情線內容,大家好似對阿水非常有信心同埋覺得佢能夠勝任作為呢個歷史性任務嘅行動派
其次龔燁開口有 41票 「沒有人先開口/兩人以行動確認互相喜歡對方」有33票
唔知最後係邊個忍唔住同對方講出呢?

2. 就表白場合/地點
就呢題我一開始比咗8個選項,可選多項,可自行填寫其他場合,所以大家都好落力投票比心儀嘅表白地點。
(要戴返個頭盔) 我竟然漏咗鐵面陳同班保安兄弟守護嘅升降機
如果一開始有放做其中一個選項應該會多好多票 多得有網友提醒「升降機內」成為後加嘅9號選手
事不宜遲,結果如下:

最令人驚喜係
新威龍廣場都有4票
下場好過灰色西裝好多
原來大家有FF過表白喺蛋撻Kim同MAMAMIA個場發生

初戀café 9票,咁多人望住係難啲嘅

借用之前主post嘅gif圖
塔橋護老院內/外 23票,feature埋龔友助龔都自然合理

並列第四有熊家天台、龔燁的辦公室,各27票
Welcome to your office,我等咗你好耐,捨得表白未
其中一方表白前可能會想check清楚後面有無熊家人偷聽

獲得29票,排第三名係「經電台/電話/互發短訊」
呼應返257《前世情人節》短信玫瑰花、280《燁來越愛你(下)》聽眾家明離開香港前點歌比蓮夢露一幕,或者391《龔燁大鑊了》過場死賤精send錯chok相比媽哩空
不過配合埋親口講就perfect喇

僅接嘅係第二嘅街上,44票
籠統保守但安全嘅選項

最後,又投票時段初期已經大大拋離對手嘅第一名係……
(登登登凳)

海傍,96票
睇嚟好多人對267《復仇記》龔燁同阿水講心事嗰個情境都好深刻
而392《真命騙子》少有嘅阿水明顯有對龔燁改觀,海邊嗰句「有feel咪得咯」 觸動唔少龔水黨
下次龔水兩人到海傍會唔會有打開心扉一幕呢?

另外向分享下「其他」有網友提出嘅場合:

有4人提及近幾日令到呢度炸到爆post嘅哈爾濱
比我漏咗嘅升降機有14票 (其中有人加上「眾人在控制室圍觀」)

借用上幾個post嘅cap圖

其他嘅包括有一對對情侶嘅聖誕街、Isabella可能會投票嘅男廁(!)、仲有一家大細都坐得舒服嘅「避震好又安全的『龔』車上」(共2票)

阻咗呢度嘅哈爾濱討論添,無事我閃先,多謝大家
Yeah 我等緊水水開口先嫁
海傍無論環境氣氛同對龔水意義都係冇得輸
阿龔喺海傍正式沉船,阿水都係喺海傍發現自己對冇180嘅四眼阿龔有feel

灰色西裝:點解要咁對我
我覺得大家啲投票都好有趣
支持支持
原本係想睇喺意義重大嘅海傍講,
但見到「眾人在控制室圍觀」呢項,突然好想睇
比人圍觀咗都唔知
之後件事會喺威龍秘密網瘋傳 有片有真相
威龍班人咁八,班人喺cafe應該有排講
但總係覺無論邊種方式表白,早期龔水喺公司時都會勁怕醜扮無野
等睇驚揚通街又拉入男廁
群姐:你哋喺入面做乜呀,揚咗都唔好亂嚟先得架
佢地應該搵定歐陽波比親筆簽名收買定群姐先
好想睇佢地玩地下情
但其實身邊人全部都知咩事
不過佢地都冇咩理由地下情,唔似蓮輝
我都想睇佢地地下情,應該會幾好笑
水水努力避唔想人知,龔掛住水又要成日去搵佢,2個又要扮串對方 諗起都覺得好睇
其實我都好想睇 ,
但一嚟輝蓮同安邦都玩過/緊地下情,
唔知咁樣會唔會撞咗,
二嚟水桶當時散嘅其中一點係max唔肯俾人知佢哋結婚,
阿水仲好介意連佢最好嘅朋友都唔知得,
我諗就算地下情都唔會好耐
覺得阿水會唔想咁快公開但龔燁會急不及待咁想公諸於世
好似上次佢同曹總講咁,
辦公室戀情唔想咁快俾人知

阿水怕怕羞羞咁避,但龔燁就完全唔避忌係咁調戲阿水
諗下都興奮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞