[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(6) 初雪的約定

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
係,如果睇得成應該真係會表白埋
因為約嘅時候已經講得好白

我最欣賞係前半全公司一齊助龔
我最估唔到係kc都睇得出

今日呢半集無拖劇情又冇去得太快
仲緊湊過正劇
不過我都要消化下先可以返轉頭重睇
不能同意更多
雖然最後時間錯開左,係有啲可惜
但表白左又寫唔寫佢地一齊好? 即刻一齊對水黎講又太快囉

諗起之後如果有勁多水水胡思亂想既劇情都唔錯
我仲未平復or消化到去開始寫recap
今集睇完個心嗱住嗱住
水水終於意識到自己原來好在意死賤精
其實都算有進展
但佢地之間仲有好多關要過
水水最後眼濕濕個表情睇到我好心痛
編劇啊幾時安撫下我地
下集開始雙方曖昧下好冇??
今集全公司助龔真係好正 之前有人話想睇佢地地下情 真係冇乜可能 成班同事都應該好似睇戲咁 等緊佢地一齊
全公司一齊助龔真係好正
阿水冇得再否認話唔係
其實都打定底會虐水水, 但連ff 場景都無, 水水個鼻仲要紅曬 (應該喊左 )
真係好虐
唯一好彩就係水水確實沉左船, 只要龔水唔好再錯開
同埋jenny / 大小姐 唔好再搞咁多野 (又誤會 )

我想睇多啲全世界助工
其實以阿水作為女主之一嘅地位,同埋工水係接龍嘅牽涉程度
龍家鬥爭點都會影響到工水發展,係爭在一齊前,定一齊後發生
可唔可以俾多啲戲份龔爸爸
話哂佢都會係最佳助龔
表示好想睇三人"Healthy"
不得不承認,今集係超高質
係真係睇到龔水兩個人的心情
阿水開始沉船,但受大小姐所言而影響咗
似乎知道阿龔鐘意自己,但唔知佢諗咩
睇雪又比佢放飛機
心裡忐忑不安
阿龔就始終介懷個過去的傑叔而先狗衝去搵那該死的Jenny
事後已經再衝翻去搵佢個媽呢空
事後那猶豫不決
究竟係傑叔定媽呢空
但我好似睇到有一幕係放底咗傑叔嘅相
係咪真係媽呢空的地區超過傑叔?

好傷心睇完呢集,真心
如果劇情連住的話,水水應該會避住避住阿龔,但又控制唔到自己去在意阿龔
我好想睇廢老 x 龔爸
唔知大家有無覺得工水同以前畢打自己人既余家昇同賞賞有d似?

一樣係好曖昧
連班高層開會都開聲話龔燁追阿水
今集尋寶圖同marketing員工好優秀
真係冇可能睇到佢兩個地下情
Tree gun都healthy 左,冇理由冇龔友既
不如相方家長見個面先啦
雖然我哋成日話要阿水視覺同話成日虐阿龔,但係真係虐阿水嘅時候原來係咁心痛
雖然冇預過阿龔會表白成功,但係連雪都冇一齊睇真係
阿龔已經好似279咁做晒主動,但係阿水喺最後一刻畀大小姐嘅話動搖咗
阿龔又為咗往事而錯失良機
講到尾呢集帶出咗龔水之間嘅隔膜,阿龔係佢嘅往事/阿爸,阿水就係佢仲未真正摸熟阿龔為人,對佢性格唔熟悉,先會搞成呢集呢個結局
帶出真正矛盾位都好嘅,起碼以後即係話會慢慢拆解,經歷多啲,到時再正式一齊,順理成章之餘到時龔水之間嘅羈絆會更深
同埋阿蟹同stanley真係做得好好,編劇寫得好精彩,我宜家仲好心痛
果然呢集真係好經典

sir過去唔俾水水走,咁又真係好霸氣嘅
我都覺得帶出真正矛盾位好好 好過好似我不是曹太個集咁無聊
不過原來大小姐將龔燁歸咗去二房
都係嘅,又做雙細輔導員,麻雀王又幫嗰邊…
話時話,今集阿工係咁著藍色西裝
希望龔水唔好好似呢pair咁拖到大結局先一齊
主Post今日都好勁,由16頁開始Live, 而家已經第9頁,爆一個post咁滯
阿水唔會做主動,
可能嚟緊會多啲阿水呷醋嘅情況出現?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞