[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(6) 初雪的約定

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
感情戲嚟講嘉慧真係冇得輸
其實我幾鍾意今集,
好緊湊又到point
一個沉船一個主動,
發展得好快
我覺得今次睇唔到雪都唔緊要嘅,
之後一定會有更好嘅情節去補償,
期待

我見好多人鬧Jenny,
不過我又覺得佢嘅阻力其實唔大,
佢唔知龔水約咗睇雪,
又冇阻止阿龔跑去搵阿水,
反而大小姐講嘅嘢先係重點,
如果阿水唔係聽大小姐講嘅話應該都會肯再出去睇雪
我一直覺得根本冇阿May呢個人
可能之後阿水會呷醋 會係咁chur住問阿龔邊個係阿May
鬼叫佢出名得把口咩
等睇第時拍咗拖阿龔口花花撩女仔俾阿水發現
之後扭耳仔侍候
阿工捉住阿水隻手個陣應該一嘢攬埋去,或者扯佢出去
阿水一定反抗,阿工呢個時候講兩句就會氹得返
應該上次打牌就察覺到異樣
韓劇先有
係咪中間阿水出左去個度
我都想知 搵左好耐都搵唔到

落差咁大,點都唔似係m到情緒低落咁簡單
阿May可能只係燁仔十五歲一位過路人
其實有無阿May唔仲要,最緊要龔友喺唔知情之下助龔姐
有啲唔明 :
jenny既目的係咩? 搞散工水?
另外阿工以前傑叔啲野, 只得jenny知? 阿水唔知咩? 點解唔講比阿水知?
眼有淚光
水水做sad戲真係唔錯
睇到我都好心痛佢
但我覺得攬埋去/拖出去會弄巧反拙

嗰陣阿水唔係嬲佢失約
似係嬲佢唔肯講真話,成日收收埋埋?(好似大小姐嗰段說話講咁)
Jenny做野不嬲冇目的,純粹唔見得人地好
阿水知傑叔d野,但幫唔到手
唔講俾阿水知應該係因為一集得22分鐘
1025個集會係哈爾濱後續?
突然間醒起
那時個ig story都有”寶劍” “信惠”呢啲字眼
我都係咁覺得
一野攬埋去
不過龔燁咁小心,唔會咁唔輕易一野去到咁盡,始終我地有上帝視角知道阿水船已沉,龔燁唔知
而且阿水有鬆開龔燁隻手
我成日覺得阿may係龔友鳩噏
龔友可能又幫個仔氹阿水呢
1002嗰場好似未出?

如果係今日其中一場,
會唔會係Jenny見總監大人主動要求跟去哈爾濱,
所以迷妹模式on 反應有啲異常,
加上見到佢哋喺餐廳見面,
令大小姐以為佢哋夾埋?
1025個part會係哈爾濱後續?
突然間醒起
那時個ig story都有”寶劍” “信惠”呢啲字眼
我記得459係主線係stanley live講?
好掛住睇劇團
呢集已經上咗神台
一集內由甜到虐成個過程順理成章,交代得清清楚楚之餘唔會太趕
同280一樣成功牽動觀眾情緒
佢哋關係又有進展
哈爾濱雪地scene已成經典場面
係過程虐咗啲啫
都係嗰句,對呢集又愛又恨,恨嘅真係好心痛龔水二人,愛係因為劇情寫得好好,演員做得好好
台前幕後好ball
jenny去查傑叔單野搞到懶神秘懶係要脅阿工咁, 阿工又唔同阿水講, 搞到我一頭冒水

首席龔水迷妹俾嘅考驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞