日本鐵道消息及旅遊情報交流區(31)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
岐阜間cafeはるか又幾正,可以自己擺架車係模型路軌玩
呢間好唔就腳呢
整個縣最大城市都好靜,搵個香港人支那人都冇
原來haruka多左卡自由席,睇黎頂唔順太多pass客
因為張pass真係太抵
原來haruka多左卡自由席,睇黎頂唔順太多pass客
因為張pass真係太抵

學四國咁加錢換指定席會肯俾 [sosad]
企鵝卡+haruka唔係可以加錢比指定席咩
好似千4yen 繁忙日子加200

利申坐開指定席
『如要搭乘特急HARUKA的對號座或頭等車廂(請搭乘一號車廂)時,需另外支付相關特急費用。』
姐係補指定席卷或者Green卷就得?
特急費用呢?
yes 本身icoc加haruka張折扣卷係當基本車飛 補特急指定席卷就得

有d日子會貴2百定3百yen
相反 其他pass 好似關西廣域pass ,廣島關西pass 要坐指定席就要計基本車資都補埋。
機場出多數貴千幾yen去京都坐指定算
去大阪就一定坐 南電bate抵
京都返空港多數有位 坐自由就得
不過Haruka張櫈嘅質素真係
所以寧願早啲去排自由席好過
加錢坐指定席真係不了
唔係不嬲大部分班次都係3卡自由席,兩卡指定席,1卡Green???
錯了,都係補指定席特急費
姐係唔係單補5xx yen指定席費喇
但都平左280yen嫁
其他pass一樣都係補指定席
簡單d講,即係自由席任坐,如果要book位就要比錢買位
如果張pass連基本車資都唔包仲有鬼人買
有啲車真係寧願坐自由席好過
例如特急由布,見過幾班車都係指定席爆棚但自由席仲有好多吉位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞