日本鐵道消息及旅遊情報交流區(31)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
上次幫我畫嗰個後生仔睇唔出係green car
另外一次開頭冇講後尾醒起講番
佢先話″OH! Green Car"#
試過喺張畫位紙圈住グリーン車
無視咗
頭頂放到29吋喼,突dd出黎,不過最大問題係夠唔夠力放上去
最好每次劃都同佢講要green car,有d駅員會好自然見pass客就揀指定席
自嗰啲之後次次都會叫
東海山陽直通GREEN有3卡仲要HIKARI連窗口位都好少滿
其實得一卡甚至半卡就好難唔滿
原來如此
試過擺喼係自己個位
對腳頂住 坐得唔舒服
留名
美國職業棒球選手對新幹線嘅感想
11月14日 J11編成 廃車回送
ついに東日本の新幹線の営業用車両からGTO-VVVFが消滅。独特の加速音は1つの時代の象徴といえる存在でした。長きにわたる活躍、本当にお疲れ様でした。 https://t.co/6eyzTbzKpg
https://twitter.com/komachitaz/status/1062693890891763712
1枚だけ場所は違うけど4色のE653系を順光でパチリ📸が出来た2018年(*´∀`*)✌️
標準色
瑠璃色
はまなす色
国鉄色

以前又係玩4色
要好似以前黃頭咁,個Logo放喺側邊車身,同車身色條連成一體先至夾
以前仲有朱紅色既附屬編成,宜家加埋しらゆき都係5隻色
港鐵荒謬火警 阿婆北角站燒衣紙:我拜神啫
https://lih.kg/902875
啱啱去完京都個博物館,睇到我
有200系
未去之前好少接觸鐵路嘢,一睇完個0系新幹線發展簡介即刻
60幾年前已經行緊185km/h
日本世界第一☝🏻
有興趣去埋名古屋果個東海鐵道博物館,都好撚正
仲有啲蒸氣火車頭,近距離睇佢個大車轆,成個人咁高 啲蒸氣鍋爐既熱力同煤炭燃燒既味道加埋一齊 好震撼,當場忍唔住係心裏面大叫瓦特好野,人類文明萬歲!
我係咪已經痴咗線
佢勁在唔止一味介紹列車,連整個鐵路所有周邊嘢都有著墨,路軌電力系統連入閘機都有問你死未
0系黎架喎
大宮個博物館下星期有冇咩睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞