日本鐵道消息及旅遊情報交流區(31)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
下午
邊度上車? 咩方向?
KIX>KYOTO STATION

下午5點+-1個鐘
https://twitter.com/azumatakeshi/status/1067555889878462464

用返日光抽205封門方法
留返抽3門車咪唔駛改囉

chopper改Sic-VVVF?
總站, 早搶位早贏, 臨開車先上機有機會冇位
特別1月2
邊度上車? 咩方向?
KIX>KYOTO STATION

下午5點+-1個鐘
總站, 早搶位早贏, 臨開車先上機有機會冇位
特別1月2號係繁忙期會好多人
可以2號預早拎
冇限, 任你搭
可以, or之後是但一日去綠窗口(售票處)劃位都得
應該同Biwako Express差唔多,即係Home Liner
特急化既Home Liner
Kansai Wide Area Pass新成員
btw加左女性專用指定席,新嘗試
跟本biwako express未轉681/683系之前就係用485系既home liner

西日本都冇再適合既車行home liner啦
收liner錢比收特急錢少好多
Thunderbird有左好耐
home liner通常都係用特急用列車架喇
681/683系之外重可以用kiha189
Home liner既車本身就係回送既特急
費事浪費直接收平d去載客
但依家西日本用車用到咁盡,邊有咁多回送既特急,直接行第二個特急好過啦
kkday買jr west pass 5day平咁多嘅? 有無伏?
9000yen 佢hkd571, 仲要唔使再去綠色窗口換
之前買過一次全國pass無伏,黎緊買多張山陽山陰北九州pass,係要上佢office拎麻煩d
我見jr west pass可以機場取
企緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞