[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (24)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
一個指紋一個開關
唔係一直都喺你心入面生産緊?
如果有ois咪有無限高囉
冇咪唔會有
無限高算啦
直接開raw 比人用night sight 好過
好似LED燈旁邊有粒sensor?
嗰粒應該係laser sensor
希望an9用到google cam
如果真正one Sony

就好,

可惜。。。
Sony Mobile冇相機部門幫手,又冇TV部幫手。。。

如果佢可以出部,有TV部幫手的LCD, 相機部幫手的CMOS 加相片計算化,最後影音部的DAC.就正
其實呢sony自己係唔出panel 不過xz2 xz3買嘅lcd同oled panel算係今年頂尖

不過與其加獨立dac 還翻3.5mm先算啦
佢自己的確冇做LCD, 但色彩和對比的管理上
有SONY TV的技術會多個賣點
Nokia 8
One SONY 一個美麗嘅傳說
比你講完就覺得幾似
唔明?
可唔可以講白少少
唔明就google下one sony點解同埋sony部門之間一向互不合作
講白d你有生之年唔會見到one sony
咁就死得啦
其實我都唔明 係香港 張sony 同sony mobile分開 ,定係全世界都係咁㗎啦?
我手機用佢 藍牙耳筒都係用佢, 兩樣嘢兼容有問題, 佢哋兩邊都話唔關 佢哋嗰邊事
耳機係sony 音樂部門出,手機係sony mobile
係2個部門黎
同埋sony 手機個wifi同藍牙連接一向穩定性一般
我之前xz2p係日本連車用上音響藍牙都連得好慢再唔係就時間長左無連會斷左連唔返,要重設個車同手機藍牙設定先連到
順帶一提sony mobile係野仔黎
咁多個sony 部門都無人睇得起佢
可以話係食物鏈最低層
又曬錢又做唔到野
連imx系列00尾首發都冇埋使用權
你唔係以為sony各部門會合作下
一路以黎都係各自做業績
人地三星就真係通力合作喇用自家芒ram rom 電池
連相機調較都黎自已取消既相機部門去做
多謝你咁詳細解釋!
好似普通街外人 唔會明咁多 分家嘢, sony就係sony!
你唔會諗 買iphone 買samsung 唔會諗過 用返佢哋自己牌子嘅配件都咁多問題!
老實如果咁唔賺錢 又咁多問題, 不如早啲接咗 sony mobile佢囉!
Sony mobie 2020前都賺唔到就唔會再出手機變做內部部門
所以人哋電話 咪要賣越多囉
Sony睇到自己 喺電話市場 嘅佔有率咁低, 都唔通力合作, 咁不如趁早 取消 咗佢啦
點為之內部部門呢?
其他部門:我幫你又幫唔到我業績,點解要曬人手幫你先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞