[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (24)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
請問有無人試過 如果想換電池 要放低幾耐
外國11月update都出埋
香港一定慢,麼至唔出

好似XP,全球有8.0 香港都冇
部xz2唔知做乜鬼尋日開始個scrolling好奇怪地慢左
搞到上下掃拉上拉落幅度要加大 好似食左豬油咁
定係我開左寫輪眼
同問
壞芒?
我唔明點解Xz2p用全套鳩通方案接收可以咁差
同一位置xs max用csl卡收1格但有20Mbps,用1010既xz2p網都load唔到
機外穀用料問題
唔同料 吸收signal 都唔同
仲未計其他外在干擾
又唔係全金屬機身點會影響接收
一樣金屬邊正反玻璃
xs max仲要用垃圾intel晶片已經輸鳩通好多條街
xz2/xz2p都係用全套鳩通射頻方案
講真有外在干擾就唔會xsmax收到而係2部都收唔到
我覺得係sony mobile班撚屌係信號個到寫得好撚差
有冇諗過你部機有問題
csl依家部zx2p收得好過以前iphoneX
中左真機王
雖然xperia真係幫唔落
但上面位巴打感覺上真係亂尻咁屌
而家1/5格已經-121dBm又上到網
真係
我都係講事實
利申:sonyfanboy
唔係講笑
會唔會真係部機壞
我以前換iphone7果陣一開機個上網就壞
我又唔覺喎
由之前xzp個陣開始d情況到換左xz2p都係一樣情況
包括上上下網串流緊突然間load唔到要開飛行再熄先連到
一日至少要做5-6次,係返工個到先會咁,屋企好少會

同埋sony個跳4/3g好on9,好心收唔到4g就跳落3g喇,死卡係4g都唔知做咩
我有個fd住上水 依家用xs max
比緊csl全速3xx蚊
佢話上網差過人地128kb果d限速上網
唔知關唔關事

我港島多 就好正常
好似不嬲收唔到4G會自動轉3g喎
順帶一提我同一張csl卡用係x同xs max上面好少會咁
最多一月1-2次
如果你部機真係正常既話
唯有話係你對sony唔夠宗誠度
就係有時收得一格4g又上唔到網死唔斷氣
要一格都冇先會落3g
我部XZP唔知點解突然用唔到csl 嘅volte,一打電話或者有電話打黎就跳落3G,APN setting果度好似冇問題,但張sim卡放落部Z5P度又有volte ,放屋企人張3台嘅sim卡落部XZP度又有volte ,究竟出咗咩問題
咁有無試過reset apn?
佢的情況,我部X Performance 都係
用用下4G,會突然冇左,要關Sim 咭,再開就有返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞