[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (24)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
除左速度快左
有無穩定D?
8.0 部機熱少少, 個相機就好易crash
放心,你影快少少/轉mode都係會易crash
我係用機身側邊個影相掣 會crash
其實8.0個陣xz2p更新左8月安全更新後少左95%crash機率
我xz2c
update完繼續crash
冇野喎,我老媽子用xz2c,我成日撚佢個相機都冇crash
微博有消息話xz4
係相機, display,fps 會好出色
野雞網
上次夠話咩無限高啦
唔需要有期望
無限高係整好左但要雙鏡+雙ois先可能會實裝
即係曬氣
部Z5用咗3年,最近D電去得好快所以想換電
旺角TSO代理整機係咪好伏
我覺得寧願換都唔好換電
換左電z5硬件都頂唔到好耐
索性換機

想有Sony 四方設計
換 xzp

唔介意可以等xz4

頂唔順可以換xz2
如果跌到落$3500
我都覺得抵玩

拎高就睇到notification 同double click 著Mon 太方便
thanks bro
希望可以頂到XZ4/XZ4C跌價
我諗你有排頂
除時過左ces 2019 先出

即係應該2月尾至3月

同埋下年出咩機都好尷尬
因為睇唔透下年年頭旗艦機有冇5g
華為又搞個大頭佛出黎,各國停哂5g
(我指冇人技術帶頭好難逼其他人研究出新技術)

不過Sony 可能有
佢mobile network 係唔差
xz1 已經 cat 16
xz2 & xz3 有埋 cat 18

下年應該會再提升

之但係Sony 不嬲係(z, xz系列)1代3代5代好d
2代果d冇咩特點
4代更加唔知

打完都覺得自己講野冇point
1.你搞清楚華為個5g唔係領導者,只係因為平賣做爛市搶市店佔先比人搞鳩佢

2.其他國家冇停到建立5g網絡只係唔用華為野姐

3.同埋sony機只係用鳩通cpu(買cpu送通訊射頻晶片)

4.xz4未必咁快會出到

好心你唔好夠噏當秘笈

減得咁快
幾時會有xz3p
xz死頂緊 xz3麻麻 想換返大部d
Xz2 3 4月出個陣開6198
依加4000樓下 3字頭
唔會有3p
講左幾多次
自己計18個月喇
咁xz4呢
Xz4以sony mobile產能4月尾差不多見街
反正佢唔會咁早拎到855
有double tap著moon咩?
拎起部機
有黑白notification (ambient display)
撳2下Mon
可以著Mon
純討論

華為平因為佢可以係原有發射站加舊野變5g
所以成本平

但其他通訊商暫時未研發到
要重新起發射站
所以成本貴

所以5g暫時都好多國家買華為同市佔率咁高

但一諗起成個國家俾華為用5g 偷機密就搞笑
俾我都即刻冧水走

我指技術領導好似當年iPhone 用2隻手指放大縮細張相咁
從來冇人諗過
但一有就刺激到其他廠跟

但暫時真係其他廠做唔到加舊野變5g
你估華為我唔驚咩

另外我搵番資料
xzp 同xz1 係cat. 16 原生就有4x4 mimo
其他廠更新都有(好似htc u11咁)
唯獨好似係Nokia 8 雖然係用835
但係得cat.9

另外睇下Sony 回歸設計決心有幾大
大d咪快d咁囉

利申:xz1+smt 苦主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞