[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (24)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
xz2 究竟幾時有an9
之前係豐X散貨汁果部 XZ1C 都仲未開嚟用
xz3成部samsung 咁樣
香港訓多陣先
而家出機xz3定xz2p好?
如果唔怕重同厚,我會揀XZ2P,因為比XZ3平,又有4K IPS mon(我唔鐘意OLED mon),又有雙鏡
雙鏡好多時間係冇用途,算法亦好明顯未寫好
xz2p塊rgbw 4k芒仲未解決黃變色問題
touch有跳位問題
會唔識跳信號,要手動飛行先追得返先上到網
藍牙連車音響好難連,有時連左會斷後連唔返/連左但手機出聲

都係個句唔好咁睇唔開買sony mobile,睇定d先
過埋新年差不多

xz2p出左9.0了
不過冇香港份
咁比較落XZ3會比較好?
xz3我未用過,只係撚過
個芒係oled入面未到最好
相機反應都係慢
但系統反應都叫快
不過你唔好對sony mobile個rom咁有信心,好多時都有奇怪bug
同埋反正通街都係oled你冇必要簡返sony
xz2出埋11月更新了
香港呢
xz3係咁上下喇,我有講錯?
zx2p重同大部 zx3輕身修長
拎上手我覺得zx3正好多

4k你條片支援先自動轉
有冇用就睇你點用

雙鏡都差唔多情況
單鏡情況下zx3理論上同zx2p接近或更好

上面巴打話訊號同藍芽問題我就冇既

touch問題就要其他巴打解答
有無保養?
好似有掛
強國更新完xz2p 9.0個芒好似好左d
想問xzp過左保個電源制要整幾錢到?
想捱到出xz4
其實battery care 係唔係咁有用
請問zx3有無mon貼推介?

Sony Mobile TW

【Xperia 電池維修優惠】
如果你是 Xperia XZs、Xperia XZ、 Xperia X Compact、Xperia Z5 、Z5 Premium的使用者,現在到全台Sony Mobile快速維修中心或透過Sony Mobile 行動通訊專賣店送修,可享特惠價新台幣990元(約HKD $250)更換電池,還可以獲得精美小禮物乙份喲~(數量有限送完為止)
►Sony Mobile快速維修中心& Sony Mobile 行動通訊專賣店 服務據點查詢: https://goo.gl/ghd27Y
►活動期間: 即日起~2018/11/30
►此活動僅適用於Sony Mobile台灣地區所銷售Xperia XZS、Xperia XZ、Xperia X Compact 、Xperia Z5、Z5 Premium 機種
►此專案不包含防水檢測,若需通過防水檢測將依手機實際狀況另行報價
►手機經檢測後若有其他功能性故障,將依實際維修另行報價,零件享95折優惠
►電池更換後提供電池零件三個月保固,且後續不可退費
►若因參與人數踴躍造成電池供料不及,將採預約/通知維修方式
►活動期間並提供手機舊換新加碼優惠與各機型之服務諮詢
►參與電池維修優惠活動者,將獲得精美小禮物乙份(數量有限送完為止)
►其他相關資訊,請依各維修中心為主

唔知點解Sony Mobile HK唔會搞下類似嘅野?
好耐以前好似有
諗咗好耐, 終於買咗xz2
有冇咩地方可以買到普通膠貼? 淘寶得水凝貼同玻璃貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞