[陳柏宇討論區] HGC寬頻呈獻: 陳柏宇 JASON CHAN - NOT ALONE LIVE

1001 回覆
19 Like 14 Dislike
留名有閪屌
希望出年出pool可以帶埋個女朋友去唱I love u比佢聽
佢唱歌進步左
雖然聽得出把聲一開始已經謝左
好開頭已經比應該要用既力更用力咁唱
但keep住係個margin位又冇乜走音 幾好
我覺得係佢咁多個show入面最正既一個喎
P.s. 佢話覺得下次可以開多兩場
千祈唔好 三場對佢黎講已經好盡
Encore果時已經奶力都出埋
三場係極限
灰 以後唔睇早場宇
中左兩場伏
Speechless同今次
個人覺得

The Players > not alone > Speechless
Speechless 雖然場館最大
又係第一次紅館咁有意義
但感覺最hea搞同冇狀態
一開始睇左留言 以為好差
無乜期望咁去睇
睇完真係想大嗌 尾場真係好撚正

好想睇佢開side track演唱會
但我覺得紅館個場大得制,
加上個舞台設計奇奇怪怪咁
根據上次巴打講580仲見得多過780
The Player 最有feel
最有心機搞 又加戲劇 個台又靚
Speechless 好hea 可能因為個場好大 起太多野會好貴
Tales就其實都hea

唱黎講 我覺得not alone> escape live > players > tales > speechless
我好同意佢話唱舊歌冇進步嘅Point

一嚟唱唔翻嗰種感情,二嚟佢都唱到悶,冇咩新意

每次演唱會都例排要唱,我次次去聽都開始覺悶,不如唱多幾首新碟嘅歌或者補翻啲未唱過live嘅side track好過

今次唱咗一千種戀愛,沒有吻的資格,魚眼同Mr. Adult真係好開心,夢想成真咁,最想聽到live嘅四首歌一晚唱曬,幾乎想喊 一定會買碟翻去狂loop。期待下次聽到潮人蜜語同Expresso先生

不過今次Present 有兩首想聽live都冇唱到 路人乙同埋愛他怕他

唔係話完全唔唱舊歌,但係安排2-3首好啦,或者擺落encore搞氣氛
新歌未熟啫
整返一至兩首舊歌大合唱就正
其實我一直覺得i wanna fly氣氛好岩演唱會唱
之前次次都有唱 可惜冇人識

Btw 新碟中佬同對人歡笑都唱得好好
雖然我係死忠
但對於佢唱功都好少會讚 今次真係好ok
佢適合細場多過紅館

都係四面台今次好好多
依家睇返早兩日post真係嚇親
我覺得今晚好好feel 柏宇自己都開心

雖然我覺得the players始終都係最正
通常佢尾場都放啲
好似上次佢無拉拉大叫咁
仆街睇咗頭場
我又唔會用hea黎形容speechless,我覺得係佢團隊欠缺搞大show經驗,陳伯自己又壓力大狀態差

Players正係因為唱晒最hit嗰啲,今次歌單其實好冒險,但以今晚表現計陳伯喺聲線控制同駕馭舞台能力上都進步左好多,今晚真係睇得好開心

佢而家最大問題係需要時間warm up,所以第一場好易出事,上兩年都係咁,希望佢克服到呢個問題

話時話今晚觀眾上台嗰part唔悶喎,係長左啲啫
明明sony以前捧紅好多人 開好多show
早幾年ekin開show都係sony
見到第一次紅館個台得兩個圓形真係失望左
佢話係酒桶黎
但係坐正面佢反而好少黎
我愛你呀陳柏宇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞