[陳柏宇討論區] HGC寬頻呈獻: 陳柏宇 JASON CHAN - NOT ALONE LIVE

1001 回覆
19 Like 14 Dislike
冇 會唔會版權問題
利申9up
有mr adult已經心滿意足
好似搞到好差
今次真心唔掂 真心失望
當奴同佢好似冇夾過咁
講野位真係太多
搞到成晚好似冇乜聽過歌咁
好多時候仲覺得當奴搶哂戲
多side track係好事
但真係寧願講少啲野 聽哂全首好過
同埋個flow好似完全冇編排過咁
完全唔緊湊 睇到好眼瞓
冇改版太難得
仲有想佢唱返普通版聖誕歌
佢首jingle bell rock啲中文詞其實唔太好笑
第一次睇佢既show ,今日自己睇,我覺得還可以,可能我鐘意既side track都有唱 ,未睇既真係聽多啲佢side track先去 例如魚眼/一千種戀愛/沒有吻的資格/萬中無一/Mr.Aduit 唔係都真係幾悶,最後一埸我會同女朋友去,佢應該屌撚死我
真係唔好當係睇演唱會,當party/Christmas ball。
唔好期望有大合唱 ,冇你暪我暪/別來無恙/車匙/I miss you/I will be loving you /告別之前/一字一淚/固執/逸後/斷絕來往/永久保存/交叉神經/拍一半拖

Hit既歌 好多都冇
比較Hit得 認真如初/霸氣情歌/沒有你我甚麼都不是/無限大/後排慶功宴

唔好有咁大期望 希望愈大 失望愈大
其實點解新碟要唱中佬旅行團
陳詠謙填得普通 首歌又唔hit
要唱新碟可以唱路人乙同愛他怕他
Sony歌手年年演唱會出新碟都唱漏幾首
但係今年唱漏幾首最hit嘅歌 真心嬲

唱舊歌改到首歌編曲好怪 你話想有party氣氛
但係冇理由連霸氣情歌同沒有你我甚麼都不是都改成咁
點解唔改萬中無一呢?橫掂the players已經改過一次

想聽你瞞我瞞咪下次買飛睇囉 下年實有啦
想佢停一停下年唔好再搞住
啊佢仲有唱左木馬小盒
其實大家唔好當係陳柏宇嘅演唱會
當係陳柏宇唱YouTube聖誕串燒歌
不過最正就係有零度聖誕 雖然一定無rb咁好聽
放鬆啲睇 當奴其實都算carry咗個concert
佢一走咗 成個concert係無氣氛可言
背台/側面嘅780大約只有兩成時間對住jason
其餘六成對正面 兩成係backstage
倒數嗰度好尷尬 以為佢會叫返阿奴出嚟
我諗隊band都好surprise無人/極少人嗌encore
不過個問題真係喺個flow度
希望嚟緊兩晚做返好啲
有啪有撚用咩
即時開燈
佢唔開燈 實無人走
Edward chan自己都秒速企咗起身同隊band握手啦
喊encore嗰陣個鼓手都搖哂頭
26號場 帶埋個女
見到佢望咗好耐
見啲人一開燈即走人 得幾丁友嗌encore
隊band都估唔到咁準時有得走
睇完何韻詩再睇陳伯
氣氛真係高下立見
由tales睇到今場 真係最撚差
駁唔到
竟然衰過tales...
上次kisscam 都已經一般
點知今次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞