(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(真係結局喇)

1001 回覆
204 Like 3 Dislike
樓豬加油
追左一個星期終於live
個故真心正
希望我有生之年可以睇到結局
春巴加油
布甸同成皇志要一齊
唔知今晚有無呢?
打緊

但係你地都係早啲休息啦
春泥bb 你估你12點打完未?
未啊

你地早啲休息啦
咁就聽朝先睇啦
Chapter 125 男兒志

謝師宴散席,郭左杰等人提議唱K作為餘興節目,可是我以明天要上班為由婉拒。

姚智風道:「喂!難得今日咁人齊,唔好咁掃興啦!下次咁齊人都唔知要等到幾時喇。」

「我同你都仲係住喺石梨,以後大把機會啦!」

我拒絕姚智風的原因,除了明天要上班外,另一個原因是我要送布正麗回家。

我與布正麗一同乘搭小巴回石梨,我道:「宛琳珊係咁,妳又係咁,係咪個個女仔都會係謝師宴扮到鬼火咁靚出席?」

布正麗嗆道:「咁女人係咁架啦!依啲日子緊係要打扮下,你身上嗰套ARMANI咪又要成皮野。」

布正麗的回應,讓我感到有點尷尬,我轉移話題道:「係呢!妳份工做得慣唔慣啊?」

「啲野開始上手,都OK啊!」

我們沉默了一會,布正麗才道:「係呢!聽madam講,湯仲謀單案過幾日就要上庭,你準備成點啊?」

經布正麗提及,才記起數天後,我要出庭作證。

「依啲野都係講返當時嘅情況,唔駛點特別去準備嘅!」

下車後,我打算送布正麗回家,布正麗道:「唔駛啦!我老豆會嚟接我架喇!」

我看見布正麗的爸爸在車站,想起那次她爸爸以為我佔了她便宜的事情,不禁覺得好笑。

「哦!咁好啦!再見。」

我轉身離去,布正麗從後喊道:「成皇志!」

我別過頭回望,有點奇怪地打量著她。

布正麗問道:「頭先你話依兩年入面,認識到好嘅人,我係咪其中一個好人啊?」

我聞言笑了笑地點頭,道:「係啊!我好慶幸認識到妳啊!」

布正麗笑道:「我都一樣啊!」

(待續)
唔好拜拜啊
完啦

追左一年
大鳩志諗住唔讀大學???
好晍捨得
竟然係好人卡
其實成皇志同布甸最後係咪會反面?
最後個幾句好sad
8年後先可以開紀念冊睇
係咪8年後先再見
由當時春泥巴打第一篇文追到依家
如果大鳩志襯唔到布正麗一獲我死不瞑目
8年後變老閪喇
25都仲可以幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞