(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(真係結局喇)

1001 回覆
204 Like 3 Dislike
咁你自己想唔想先?
推呀
歐國盃完結後,我把戶口的所有存款都提取出來,然後相約房侍農到東方文華慶祝。

房侍農打量了四周一眼,道:「嘩!阿志,東方文華我平時聽就聽得多,但係我咁大個仔先係第一次嚟。」

「其實我都係第一次嚟依到食飯,難得贏錢,緊係對自己好啲啦!」

房侍農悄聲道:「總共贏咗幾多錢啊?」

我把一個重甸甸的公文袋遞給房侍農,道:「始終賭錢贏返嚟嘅係偏財,我捐咗部分出去,依份你嘅。」

房侍農打開了公文袋點算鈔票,道:「四十萬?」

我以為房侍農懷疑我中飽私囊,我立時澄清道:「我同你一人拎一萬出嚟,最後贏咗八十八萬幾,啲零頭我捐咗出去,八十萬對分,每人四十萬,你唔信,我可以畀返戶口記錄同啲捐款單你睇架?」

房侍農笑道:「我幾時有話唔信你,我係話你好似陳刀仔咁叻仔,只係一個禮拜多啲,就將兩萬蚊變成八十幾萬。」

「咁依層佢叻過我,佢用二十蚊就贏到二千五百萬。」

房侍農有點擔憂道:「阿志,我都係攞住兩萬先,其他錢擺住喺你到先,我驚madam佢知道咗我賭錢,會唔高興啊!」

「吓!咁大筆錢擺喺我到?咪喇!靜間食完飯,你同我一齊去銀行入番啲錢落戶口,我驚畀人老笠啊!」

待續
如果無輸30個
呢度會有千幾萬
會唔會提早完故
其實房侍農係咪知大鳩志輸清光 先再俾錢佢去試下
其實我們當中,一而再再而三犯錯嘅人應該唔少,成皇志可以咁快振作同埋汲取教訓,其實都算好好
2000年嘅八十萬係咪差唔多可以買樓?
買到

北區 屯元天 唐樓 好多選擇
搞生意 運水貨
all In QQ 都夠啦
正常返咪幾好
係要輸過先知道要小心
輸左都仲有人幫佢翻身先好
03 年炒口罩,板藍根,fat fat 囉
即刻80萬full pay 買咗樓先
再按樓借錢搞生意
或者玩收息
緊係2002世界盃
買法國對家盤同買泡國
無文
早抖
早抖
樓主,有一日我睇到你呢post,我廢枕忘餐係紙言由頭到尾追左幾日到今日,吊書癮好辛苦,希望你出快d!!
btw 寫得好好!!樓主加油!!
無文 早抖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞