(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(真係結局喇)

1001 回覆
204 Like 3 Dislike
好想繼續睇
推住等文
布甸係志哥幸運星!次次互相解圍
幾時互相解衣
大家都想睇
多謝

第一部曲今年完

依家已經係十一月

唔會等好耐
好掛住你 日日都入嚟睇下有冇新po
春巴加油 等你第二部曲
歐國盃曲終人散,我多了四十萬,除了買了一套過萬元的名牌西裝,打算在謝師宴出出風頭外,我的生活沒有特別的變化,每天如常上班,放假便和朋友出外遊玩,

時間過得很快,轉眼便到了謝師宴。

我穿上那套萬多元的西裝出席,在商場地下與黎早強等人打了個照面。

黎早強打量著我,問道:「喂!大鳩志,你套老西幾好睇喎!喺邊到買架?」

我掃視了他們一眼,他們的西裝無論款式,還是顏色都一模一樣,果真如郭左杰之前所說一樣。

姚智風伸手撫摸我的西裝,道:「嘩!啲質地幾靚喎!應該唔係喺荷李活買嘅,唔通係G2000?嗰到啲西裝成千蚊嗰喎!」

我道:「喂!依到大街大巷,唔好摸身摸勢好唔好?」

何敏傑訝異道:「咦!唔係G2000嚟架!係ARMANI嚟架!」

郭左杰道:「ARMANI啲西裝成皮野一件,你邊有咁多錢啊?」

我顧左右而言他,道:「我有返暑期工架!」

霍去登搭著我的肩膀,問道:「鳩爺,你返咩暑期工咁好搵啊?」

我轉移話題,道:「問咁多做咩喔!上去昅囡仲好啦!」

我們這一屆中五學生大概有二百四十人,就算不是所有同學都出席,連同老師應該有二百人到場吧?

到了酒樓,熱心的陳依官在酒樓門口幫忙招待其他到場的老師。

我瞧見大部份男同學都西服煌然,而女同學大多打扮得花枝招展。

成敏研瞧見我,立時雙目放光,道:「小志,你今日著得好型仔喎!影張相先。」

被成敏研集郵後,姚智風拿出了一副撲克,道:「嗱!我地鋤DEE會今日咁齊腳,唔鋤番幾鋪,真係愧對鋤DEE會依個名啦。」

林海原道:「鋤乜鬼DEE喔!咁多人就玩三公啦!」

何敏傑道:「咁邊個打莊先?」

「等我嚟打番三口莊好嘛?」

我們循聲看去,發現主動要求做莊的居然是我們的班主任simon lee。

我們立時嘩然叫好。

黎早強道:「喂!大灰熊…唔係,係李老師話打莊啊!大家畀下面落注啦!」

5D班的同學聞言立時起哄,連其他班的同學亦加入投注。

李老師道:「嗱!最大買五十蚊好喇!老師份糧唔多架!」

黎早強輕聲道:「條友成個慈善賭王咁款,擺明鋪鋪揸密籠派街坊,就買五十煲爆你。」

豈料李老師運氣極好,連續三鋪雙公九、公九、三條三,把我們一網打盡。

李老師有點不好意思,道:「雖然今日係謝師宴,但係你地咁樣考敬我,我又食又拎,唔係咁好意思嘅,啲錢我攞去做善事啦!」

黎早強搖頭道:「嘩!條友原來扮豬食老虎,贏我地啲錢去做善事。」
無仇報
依個年紀著 Armani 好似太老成
成熟d好
Ok 啦, 主角後生大隻carry 到
下章會唔會叫曲終人散
得罪咁多位手足講句

我想春巴爛尾

唔想套故完
早時係咪未有slim cut
唔知喎,果陣我仲係好細個,等其他巴打出黎講下
樓主,今晚仲有無?
布甸會點著呢
賣大包
想當年謝師宴
咁著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞