|Switch/3DS(103)|Starlink x Star Fox| Dark Souls | 美麗新世界中文版|

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
好似話Deemo可以連個紙皮piano , 如果係又幾好喎
wii之後就係switch啦
邊有wii u嫁
不要說了
頭先去買game 撞到個同學,好羨慕佢
雖然收入冇我而家做文職咁穩定
但佢而家係助導就快有機會做導演,做電影係佢理想嚟
我同佢都係讀media ,不過我想做雜誌
佢屋企有錢支持佢做想做既事,唔介意佢由低做起學野
但我屋企要我有穩定既工同每個月畀1/3人工家用
我阿媽極反對我做呢行,話果時肯畀我修media 已經係讓步

好多年前有本雜誌想轉請我做全職
(之前已經喺果度兼職左半年)
但我阿媽要我推左份工繼續喺而家間寫字樓做
早排果本雜誌上埋市,我媽又成日話個老闆咁後生就咁叻,叫我學吓人
我就咁喺呢間寫字樓扮工咗幾年

喺度磨咁耐錢又儲唔到,又唔鍾意呢份工
我阿媽仲成日嘈要加家用
本來今日放假心情好好,見完個同學之後感覺好sad
你成篇野同nintendo switch 有乜野關係
要呻去感情台開啦on9
wiiu真係nintendo超黑歷史
switch 都話直得可以屌下
人比人,比死人
每個人既際遇都唔同,睇開D啦

再唔係就同阿媽講
昨日因,今日果
唔係你阻止我轉工,個日我已經去左講交鎖啦
幾歲呀 仲聽啊媽支笛
正餘任天堂當年都唔應該出wiiu同Virtual Boy
吓我部ps4 買左成年喎?
點會冇關?你地成日都貼埋ps4 d銷售量啦
唔好成個廢老咁自己唔鍾意唔啱聽就當係垃圾
我ps4大把game未買/未開嚟玩啦,學似switch 咁無乜game買嚟玩咩
未出黎做野已經話當年供書教學左幾錢
話以後要每個月比幾多家用先合理etc
果時我得20歲
佢quote緊個空氣人唔係人
笑撚死,block鳩咗我睇唔到搞到以為段野係屌緊佢
你成篇野同nintendo switch 有乜野關係
要呻去感情台開啦on9
你平時啲垃圾好撚有關係?
今日咁撚得閒既
唔駛玩rdr2
定你機都未有呀on9
吓我部ps4 買左成年喎?
佢quote緊個空氣人唔係
任天堂fans都唔係人係豚

話時話頭先買左個保護套都幾靚
布料做的JC套
200蚊
你話我講得難聽都係,到你做左人地當事人咪一樣係失敗者,收皮啦你
我有個朋友同我同年,30歲未夠,已經做緊正導演有自己stiduo
佢住公屋當年仲要pt自己交學費,全家都唔鍾意佢
結果呢,佢咪又係捱到出頭天
我一D都無提子佢
佢對自己既夢想,將來有執著,有堅持先有今日

你除左自己係同性戀之外仲有咩係堅持過,連自己想做咩都唔敢同阿媽講
比著你有家底咪又係loser一個

屌完
你係咪肥佬嚟?點解隻手可以咁肥
一句人地屋企有錢有家人支持
自己就無人支持做討厭既野
唔通人地屋企有錢就可以唔想接既job都推呀
個個就算做緊鍾意既工入面都有唔鍾意既野

剩係識話人點好點好,自己就點慘點慘
最憎呢d垃圾 收皮啦,叫春死番出去感情台
頭先去買game 撞到個同學,好羨慕佢
雖然收入冇我而家做文職咁穩定
但佢而家係助導就快有機會做導演,做電影係佢理想嚟
我同佢都係讀media ,不過我想做雜誌
佢屋企有錢支持佢做想做既事,唔介意佢由低做起學野
但我屋企要我有穩定既工同每個月畀1/3人工家用
我阿媽極反對我做呢行,話果時肯畀我修media 已經係讓步

好多年前有本雜誌想轉請我做全職
(之前已經喺果度兼職左半年)
但我阿媽要我推左份工繼續喺而家間寫字樓做
早排果本雜誌上埋市,我媽又成日話個老闆咁後生就咁叻,叫我學吓人
我就咁喺呢間寫字樓扮工咗幾年

喺度磨咁耐錢又儲唔到,又唔鍾意呢份工
我阿媽仲成日嘈要加家用
本來今日放假心情好好,見完個同學之後感覺好sad
幾歲呀 仲聽啊媽支笛
未出黎做野已經話當年供書教學左幾錢
話以後要每個月比幾多家用先合理etc
果時我得20歲
你話我講得難聽都係,到你做左人地當事人咪一樣係失敗者,收皮啦你
我有個朋友同我同年,30歲未夠,已經做緊正導演有自己stiduo
佢住公屋當年仲要pt自己交學費,全家都唔鍾意佢
結果呢,佢咪又係捱到出頭天

我一D都無提子佢
佢對自己既夢想,將來有執著,有堅持先有今日

你除左自己係同性戀之外仲有咩係堅持過,連自己想做咩都唔敢同阿媽講
比著你有家底咪又係loser一個

屌完

你朋友姓蔡?
我有個識十五年既朋友背景同你講既一模一樣
都係同我同系同班
姓黃既
既然你有朋友係咁既情況都捱到出身
你仲有臉賴落屋企人到,更加反映你有幾垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞