巴打們同女友食飯係男請定aa?

356 回覆
275 Like 689 Dislike
一直都係aa
你如果真係好中意對方 唔會咁計較囉
對方如果好中意你既話都唔會同你計較請返你
所以識玩一定係等條女請埋你
咪係 啲人下下都話男嘅愛對方就唔介意請
又唔見佢哋將個concept套落女性度
乜依家仲有人AA.....
我連同男性朋友出街佢地次次都叫停我
我食飯糖水買零食飲酒都未試過成功比到錢

不過對住愛人,買smartwatch買air jordan做禮物都每樣幾千,我仲洗得多過佢
買芭蕾舞團飛演奏會呀因為係我提議所以我出
仲有我買餸買生果煮完切完送上門都唔會問佢拎錢,幫佢按摩洗唔洗收返佢錢。。。。

其實真心愛一個人,係唔會計邊個付出多啲,因為你會諗䀆辦法付出所有令對方開心。

不過,如果我下任男友要AA,我諗真係唔會慣。。。如果佢真係窮,寧願我出錢返屋企煮。。。。我好耐識過肯AA既男人。。。。

比錢果下係真係幾型,同埋鍾意佢唔比我出錢果種大男人.....
咁樣計自己女朋友take咩"advantage"
飛左佢叫佢攬住層樓過世,家陣又唔係女人買唔起,都唔止佢哩個有樓。。。
貴既我比 平既佢比
以前拍拖 有一個男朋友次次食飯都係要aa
好少請
如果佢會請 會係其他地方攞返 例如叫你幫佢入八達通 交電話費
拍咗無3個月 即飛
本身已經樣衰又孤寒

要你aa
一定要飛咗佢呀 絲打們

如果佢好靚仔呢?
女人logic
男請 = 正常
要aa = 計較
女請 = 軟飯

男人logic
男請 = 正常,但要視乎對方值唔值
要aa = 正常,當條女只係涉時間唔係諗住一世
女請 = 軟飯
幾時連男性朋友都要請女仔食飯
aa = 個格咁賤
你上面唔係話要aa咋咩
佢會請 會係其他地方攞返 例如叫你幫佢入八達通 交電話費都只係拉平條數姐
其實同d夫妻聯名戶口差唔多姐
大家每個月入筆錢落去一齊用
其實無expect佢地請。。。係佢地好心,應該覺得自己財政上有能力過我。
概念差唔多
條數係balance咪得,唔會攞多左你
好似一對夫妻聯名戶口,每個月大家入錢落去一齊用
你老公用個戶口既錢找食飯錢,之後再用戶口既錢找八達通同交電話費
所以咪好多人唔結婚而家

咁世界總有人要做傻事
我係其中一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞