巴打們同女友食飯係男請定aa?

356 回覆
275 Like 689 Dislike
咁交換男女角色又得唔得
竟然冇必要分到咁清
拍拖之前會諗條女唔係aa就唔會一齊
拍拖之後冇理過呢啲數
個ex餐餐奉指我俾
八達通都係我幫佢入
見家長份禮都係我出錢買
做男人做到你咁撚廢
撞邪先會同你一齊成年幾
其實你係咪冇睇清楚我打咩
邊一句係計較邊一句係計足
係咪理解能力有問題?
宜家屌緊你話人孤寒呀
以前讀書嗰時我會每餐mark 數,月尾計好再整張spreadsheet再過數俾bf,總之計好會一人俾一半錢

而家我出多啲因為我搵多過bf
食得貴嘅話eg $400+ per person我會請

Btw兒登仔最鍾意鬧港女貪錢臭雞
但投出來咁多人揀aa喎
平時打稻草人呀?
child登最鍾意撈亂父權女權之後亂屌係女權錯
明明父權社會先要男人做breadwinner養妻活兒,冇錢養條女就係廢
女人亦可以係支持父權同享受呢啲父權紅利,eg要求男人乜都請同物質上照顧女人,自己就乜都唔使做

人地女權/平權就係講緊唔應該性別定型,甚至覺得你唔肯俾條女夾返錢/請男人食飯代表你係睇小女人
咁又照俾人鬧女權撚
唔評論你請返男方轉頭
不過都覺得點解投票AA多咁多 不過d回覆九成都係相反
大家比較鍾意show off自己唔使俾錢/自己好有錢可以俾哂
我知男朋友好鐘意aa 唔鐘意請 覺得女人好著數
就算佢搵多我2倍幾都一樣
次次見佢唔想出我咪出
見到人地d男朋友好大方 心裡好羨慕
同新聞多數報負面嘢唔報正面嘢一樣掛
正常aa嘅話冇soundbite又冇特別又冇乜嘢好討論 咁咪投完票就走囉
有幾可會有人得閒出post/cm係讚人
出得多數都係有嘢投訴
搞到啲人有個錯覺港女就係貪錢乜乜物物
所以話 雞即係雞
仲要無腦
男俾咪男俾囉
平時鳩痕拎條女黎屌條女都無同你計啦
咪撚咁小家

利申: 其實真係未遇過唔出聲話夾返錢嘅女朋友
個個都會話夾返
當然,我收唔收又另一回事了
最緊要有想夾錢嘅心
咁即係你餐餐食飯錢都無呀
做雞做到咁窮
呢d男人好肉酸

講真,男人老狗同朋友食飯都會你一餐我一餐啦
同自己條女都咁撚孤寒

如果真係錫自己女朋友,我會想佢留返啲錢
反正佢都會返係我身上
用返係我身上*
嘩屌係喎 最怕d男人斤斤計較 平時已經AA制 計少你幾十好似恩賜咁
又唔見我會同你計自己送左禮物俾你
自己做雞 臭西
人地唔做雞 就清泉西
大部分都係我比 有時手緊女友就會幫我比
如果你係女,應該塊西都反反地皮 比d臭mk屌到無哂彈性,落過仔未btw?
有錢就屌到你呢D臭雞完全無挑戰、無成功感

不過如果假膠黎講你都算忍辱負重,忍受全連登問候你 同時又可以完美地代表d死臭雞港女
起一起你底,發現你真係好可憐
不如你做雞啦,可能會係最好出路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞