巴打們同女友食飯係男請定aa?

356 回覆
275 Like 689 Dislike
如果屬實係佢唔岩 正路除非真係太窮 唔係既話有時都會想請下對方食飯 因為對方太抵錫
咁計法天光都未計完喎
let say
我送左幾千蚊野俾佢
咁食飯果度係咪仲要AA呀
如果仲要計, 係咪古寒同cheap呀
哈哈哈所以咪分左手
咁講就唔係佢要aa既錯啦
幾千蚊收得落仲要aa 姐係想佔人便宜啦
所以我咪飛左佢囉,同埋我想講,我送左幾千蛟野俾佢又點計呀,分手後無問佢拎返
以前佢請 開始返parttime之後我間中會俾
講得啱
不過我個人覺得 鐘意對方自然就想對佢好,不論金錢、時間上付出
我同我女朋友都好鐘意大家 所以覺得呢個方法好方便
講真男人出錢 係付出既一種
請唔好睇成男人天生就要比錢
正如佢唔應該覺得你天生要煮飯生仔老撚奉
對方肯付出只係因為佢愛你
既然係付出 就唔係必然
當然前題唔係接受你付出 自己付出就不了(男女一樣)
咁講喇,男人可以堅持要AA制,可以繼續屌鳩港女貪錢、係雞,但你唔會改變到女人既思想,女人天生想搵個叻過佢照顧到佢既人。你可以堅持AA,但你既對象範圍會大幅收窄,由其係質素好既女仔更加唔會有你地份。講到尾男人有邊個唔想溝件又索又係處仲要肯同你AA兼夾賢良淑德丫,唔好發夢喇,你揀人,人揀你。
男比大數
女比細數
$112咁我多數叫女友比$12
因為唔想要散子
一人一餐,貴嘅AA
如果係$270
佢多數係會比$300
跟住:Bb 有剩你袋啦

真係好Man 愛你啊男朋友
碌到卡佢碌, 因為唔想數黎數去, cash就我比
佢冇諗過比錢就解決唔到
4個ex都唔會問我攞返食飯錢
平時食飯多數男方比 睇戲個d就我買
得閒就買下衫褲鞋襪比男朋友 一係就買下野食比佢屋企人

其實拍拖係咪真係有必要分到咁清
好驚搵到個咁小家既男朋友
其實你真係鐘意 甚至愛一個人 仲邊會計較咁多
姐係你覺得比哂錢係其中一個吸引異性既行徑 一樣比你搵到索女既武器囉
岩既 其實係選擇黎
所以老奉即係覺得佢要咁做先吸引到你囉
其實題目假命題 一係請哂一係aa哂 兩樣都有問題
講真,食野可以唔AA.
首期呀,租樓呢d大數最好可以AA啦。

利申:老婆冇AA
咩意思
係咪話女仔無能力
你等俾女權撚屌喇
睇情況啦
多數男方出 因為佢搵得多過我
食飯可能佢出八次我出兩次
細數就會鬥快拎銀包出黎找數
不過大家都無特登計
拍拖結婚買樓都男方俾哂,第時離婚仲要分身家
條女剩係賺錢買花帶
巴打單身一世啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞