香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
呢d明明係人既問題
香港啲山咁密咁多咁近市區風景又靚都垃圾

香港上山下海都好屈,週末又可以同朋友出海釣魚 獨木舟 SUP kiteboard乜都得
唔好用外國城市比,應該用返亞洲差唔多級數城市比
如東京、大阪、首爾、曼谷、台北之類
雖然都係差唔多,淨係單一城市內計既話香港完勝以上幾個地方啦,不過人地有個優點係放假可以搭火車/開車去遠少少玩/其他縣到玩,香港地理環境輸係呢到,因為香港只可以返鬼國,人地直接去火車站買飛買個好好味既便當已經可以上車走人,沿途睇下外面風景個零鐘就到
人悶就乜都死?
香港咁細個地方城市,郊區,海邊都有齊,要夜生活又有。主題公園都有兩個比較大。
你唔會唔好以為冇人會 每逢夏天幾撚多人租船
行山滑水都有排玩
滑水唔好以為好難 港女都玩到
自殺啦
估唔到釣魚都無人講
行山影相又得。

明明係個人本身悶
呢幾年好hit 識平衡已經得,冇乜體能要求
咪就係 呢啲興趣已經叫大路
話時話 想滑水應該點樣租or學
有手有腳都玩到 大把女玩
仲有喎,你要同外國比,人地真係一個國家嚟,香港係城市咋喎。晌外國可能有d地方好靚好吸引,但要搭幾耐車,隨時要搭內陸機。咁你晌香港都可以返大陸,去台灣,都唔太耐。
靜的,動的香港都有
但個人無興趣,就咩都死
講低俗既shopping,就算開得幾夜都好,但價錢世界級加無限蝗蟲
講偽文青遊山玩水,就算交通幾方便都好,但一樣無限蝗蟲去個露營都好似打仗咁
我個人興趣好簡單,想搵個少人D既地方行下睇下,但呢廿年香港做唔到不特止仲惡化緊

已準備俾人話踩港撚
靜的,動的外國都有
但個人無興趣,就咩都死
123 10基本上外國大城市都有
而且人少好多地方又大
4外國露營活動發達好多
而且香港又熱又濕又多蚊
一年得兩個月適合露營郊遊
13本來就係外國文化
香港啲 Cafe 逼到茶樓咁
水上活動嚟講同其他近海城市比唔算特別標青

香港唯一好處係集中
但係呢個好處被惡劣嘅乘車環境抵消咗
外國可能要坐車兩個鐘
但係起碼有得坐靜靜地睇下書
香港可能搭一粒鐘
但係成程逼沙甸魚
去到目的地 HP都扣咗一半
老老實實,香港歷史博物館我覺得真係幾多嘢睇,有心機睇真係睇一日都睇唔晒
睇你想認真學定玩一兩次啦
想試玩吓工聯會已經有,或者搵啲專搞滑水嘅船家連教練。如果係想認真學嘅康文署好似同滑水會有搞過課程,但唔肯定依家仲有冇
d北佬米線借香港美食天堂個老本發圍多

燒鵝米粉同星洲炒米就有份建立
外國仲悶
一夠鐘所有鋪頭閂哂
係屋企除咗打機冇嘢做
香港唔係悶,而係比大陸人霸撚晒d地方,全部商場一式一樣為咗迎合大陸人,星期六 日去到邊都見到佢地既身影,有時真係寧願留係屋企。

除咗銅鑼灣 尖沙咀呢d旺區,近年大陸人已經攻陷埋效外地方,香港每個角落都搵到佢地sad
外國仲悶..夜晚除左去CLUB飲野 都冇乜野好做...
溫哥華算好,Calgary 真係牛屎地方黎
係外國又有咩特別野好做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞