香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
日日係到生活就梗係冇癮
就算香港有撻草地比你訓喺度睇書
咪又係多蚊不了 太曬不了
好多地方玩wor
只係睇你肯唔肯去試
你串人都要get 到個point 先架。係污糟,多垃圾,嘈,不了啊
撚樣
香港公園=隔離就係餐廳後巷,一陣陣惡臭冷氣機槽熱氣吹埋黎,一係就周地廢老痰,瓜子殼,垃圾,冇人清潔咁撚樣
仲有,公園乜都唔比做,我就不了
次次見到依啲post都好多人話外國有草地可以訓低睇書。
真係估唔到香港仲有咁多人有閱讀習慣

話好想喺外國訓喺草地睇書嘅巴打, 可唔可以分享下你地對上一本睇嘅書係咩書
踩港撚真係好撚井底
多餘,你份人係悶嘅,去到邊度都悶㗎啦
香港根本戶外戶內都大把野玩
迪士尼酒店外有一大片靚草地免費開放畀人去
係呀,咁你晌香港都可以去第二度架,有咩問題?
其實呢,講緊香港各區大部份公園,休憩空間環境惡劣,規矩多多,有冇得紮營,過夜,踩單車?

就算你舉單一地點(例如數碼港,夠大未)做反論毫冇說服力
淨係日本台灣都屌打香港啦,大把野睇大把野行,要景大把靚過香港,香港咪得個維港夜景乜山物山自high下。夜晚唔好同我講東京台北冇得唱k食下宵夜
點解你會覺得公園可以紮營過夜先係正常?!
香港大把靚地方靚景,係你唔識啫
睇你攞咩地方黎比較啦,咁都叫大把
絕對同意呀,想食個好少少既飯都要排成個鐘隊,或者間餐廳趕人走。香港本身係好,值太多人+蝗蟲。
啱,連登仔唔該睇下人地costco 超市物價,係平撚過百佳惠康啊,人地拎住份糧洗晒落超市買餸都買多你兩倍野啊

話咩井底條撚樣,你有屁就放啦
收嗲啦
唔洗多叫你去兩個禮拜外國 歐美澳洲是旦一撻地方住 你就知香港有幾好 買野落街就有 肚餓食宵夜周圍有 想約frd出街大把夜生活唱k睇戲乜都有 外國?星期六日超市5點收工 星期日得city嘅舖頭食店開門 你老味 去景點?搭翻來回四個鐘車程先啦 屌 外國食狗糧咋 香港中西日韓台 豐儉由人 茶記燒臘飯 黎到外國想食餐正常嘅 都港紙一百蚊起跳 咁撚多嗲 你一世咪食茶記 一世食burger啦
其實d郊外地方要去都去過好多次了...
早幾年去露營都仲ok
而家塔門/籮箕灣/南山都咁多人
不了
同樓主講都晒鳩氣,人地話香港有哩樣果樣,跟住樓主就無視(可能因為自己冇興趣),一係就話公園冇得紮營。
唔係踩唔踩港
係錢唔夠所以玩唔哂香港
想玩無人機拍片 一萬蚊部無錢買
出海玩釣魚 無錢
有錢係香港咪正
無錢番工等放工
放工等開工真係灰
sorry,冇紮營唔係樓主講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞