香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
又係呢d有冇外國生活過互屌post

香港只係有人禍, d野黎越黎越貴又冇良心店, 好食既野執笠, 商場位都冇個坐下, 餐廳全部催人還枱
全部係仆街地產霸權官商勾結造成, 搞到租金又貴, 生活空間又細,
逼到香港人出街都西口西面, 叫苦連天
如果香港公撚平返少少, 大家衣食住行空間多d, 自由大d, 根本就係完美
訓草地我不如訓床
咩叫有問題,咩叫冇問題?
計我話,judge 人性格有問題果啲先係有問題
香港嗰啲邊有feel,周圍都係人
香港訓草地推薦去中文聯合書院
周圍都係大學生
夠曬寫意喇
悶 不如你講下 自己去過幾多地方

單單行山, 四周圍行 都已經大把地方去
我反問返你
係咪你窮又無朋友先覺得香港悶咋
我住美國十年
真係毒撚來
樓主肯定未去過美國 大部分野收7點8點 肚餓起上黎邊可以好似香港咁仲落樓下間m記 係美國零晨落個樓下行到去m記已經汁翻條命
當初留學嗰陣真係想死 你估外國得首都咩 僻少少都悶到仆街
慢慢養成咗飲酒落club 做gym溝女扑野嘅習慣,因為夜晚得呢啲可以做 去公園草地都會㗎,因為除咗公園都冇乜好做
突然唔想自己煮飯?唔好意思,首先你要識揸車仲要買車

唔否認嗰陣生活係寫意好多,但你話悶真係講唔過 除非你用每個國家嘅首都同香港對比啦
唔開到盡點維皮
行山
你都on撚9 我係美國有車自己租屋
香港真係好多野食好多野玩
美國去邊都要揸車 商場又要早收
物價又貴
就算有地方想去都好多人,迫到死,所以盡量唔係假期出去
係YouTube睇其他人黎香港玩
食魚蛋 雞蛋仔 街邊小食
然後 就冇然後啦

如果你叫我介紹香港有咩地方好去
我真係答唔出
郊區外國人個個渣車,你唔識渣係你問題
係咁話香港多玩既人講黎講去都係行山唱k
去過唔同國家旅行
都有去人地書店睇介紹香港既書
透過第三者角度,旅行者角度去睇香港

如果係經開日本行MUJI 有本推薦睇下
真係好多野你可能會知道 但估唔到內裡實際係咁 番香港自己都會特登去感受下

真心 香港係幾唔錯
買番杯黑糖珍珠奶茶自拍打下卡

去得外國 但係喺香港會窮?

香港有咩娛樂係外國冇?

香港係好在 宵夜選擇多 同埋交通方便姐
屌啦唔講其他,香港野食一定冠絕全球先,贏在多樣化同平
其實係人生就係得咁多野做 所以悶
度度都差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞