香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
其實我喺香港嘅話真係寧願返啲六/日唔放得假嘅工
閒日同啲都係冇得放嘅朋友夾假
不知幾爽
都唔知星期日出街同人on99逼乜嘢
還掂黎黎去去都係得嗰啲嘢玩
你個人悶住邊度都悶
香港其實好多野玩又好方便,係衰在人多,但哩個都係世界上所有一流城市都有既問題。以城市黎講,香港接觸大自然都算好方便,上午行山,下午去海灘,夜晚已經可以係老蘭飲緊野,再出銅鑼灣唱K,其實真係幾正。只不過樓主住左香港咁多年所以有d厭啫
其實幾好玩幾多娛樂都好住左香港咁耐玩過咁多次乜都覺得悶啦
所以香港人咪去咁多旅行囉
啲娛樂方式俾到新鮮感佢地嘛
永遠隔離飯香
Melbourne 大部分舖 收5點 你有冇撚去過
Kmart coles一至五全部都收9點
Cbd食野食六日9點都食到
唱k你真係咪撚玩 收5㗎on9仔
Melb同香港差唔係好遠 玩亦都唔同香港咁淨係食揾野玩
可以開party road trip 其實你有冇撘過飛機
你所講既香港好你知唔知係透過剝削低層工人得黎
飲食業一日12個鐘 一星期六日工
澳洲weekend翻工 人工1.5 倍
一年一個月年假 dllm
香港有幾撚好 高層都冇一個月
樓主大陸仔
唔洗買車都係優點?

我就鐘意外國果種少人又靜既感覺

係大中華情意結既人先鐘意高人口密度既生活
信和有電器藥房金鋪?
我係澳洲揾個商場賣動漫玩具都冇
係外國生活既會掛住香港

係香港生活就會想出去架啦

利申係歐洲住過一年

各有各好
住美國10年但秒速俾人收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞